Wpis z mikrobloga

@wund3r: Może się przydać, np. gdy "Ten film wideo zawiera treść od partnera SME, który zablokował go w Twoim kraju na mocy praw autorskich."
  • Odpowiedz
@wund3r: Nie wiem w jaki sposób odpowiada to na moje pytanie. Myślisz, że ktoś korzysta z proxy po to, by być anonimowym od majkrosoftu? Nie, zwykle z proxy korzysta się w innym celu. ;)
  • Odpowiedz
Myślisz, że ktoś korzysta z proxy po to, by być anonimowym od majkrosoftu? Nie, zwykle z proxy korzysta się w innym celu. ;)

@wund3r: @JakisTakiNick: dokładnie to samo tyczy się BitLockera. Każdy średnio rozgarnięty pacjent wie, że Microsoft i amerykańskie służby mają w tym backdoora. Poważni ludzie nawet nie dyskutują na ten temat, bo to jest zwyczajnie oczywiste.

Mało kto jednak potrzebuje być anonimowym dla Microsoftu i służb
  • Odpowiedz
@Belkotliszek: Przecież on też spodziewa się tego backdooru, czytałeś w ogóle artykuł, który linkujesz?

Po prostu uznał, że BitLocker jest najmniejszym złem i w dodatku jest to tylko jego opinia, co sam podkreśla.

Tekst
  • Odpowiedz
@-PPP-: A ty czytałeś wypowiedź Nielsa Fergusona, na którą się on powołuje (Niels deklaruje tam, że nie wprowadzają do Bitlockera backdoorów)?

Całość mozna podsumować tymi słowami (o BestCrypcie, ale podobnie jest z Bitlockerem):

Of course I don't know for sure; this business is all about trust. But right now, given what I know, I trust
  • Odpowiedz