Wpis z mikrobloga

@voor: niestety nie wiem jaka jest teraz studencka kieszeń, ale poszukaj optometrysty. Ja mogę polecić tego przy placu zbawiciela - Ożóg. Ewentualnie możesz sprawdzić Trzaskę przy placu Wilsona.
Nie badaj wzroku w sieciówkach. W większości przypadków spotykałem tam niekompetentne osoby.
@voor: ja kiedyś byłem u tego typka: http://www.okulux.pl/cennik ale to było lata temu i miał promocję, że do badania daje soczewki :P ogólnie dobrze typka wspominam. Pamiętam, że miałem duże problemy z dotknięciem palcem oka, więc radzę Ci popróbuj tego :P umyj dobrze ręce, odchyl palcami powieki i delikatnie dotknij palcem oka. Jeśli Ci nie będzie szło to się nie przejmuj, tylko próbuj dalej. Inaczej się tego nie nauczysz.
@tesset: Znaczy tak, chodziło o optometrystę, mea culpa. Żadnego ciśnienia w gałce ocznej, zakażeń czy coś takiego to mi badać nie trzeba.
@voor: ja robiłem jakiś czas temu badania w "optyce na złotej", i za 80 zł prócz zwykłego badania dostałem paczkę miesięcznych soczewek za darmo :D a od jakiegoś czasu tylko tam zamawiam soczewki, są tańsi od tych firm które znajdziesz na wyspach w galeriach typu twojesoczewki.com