Po wciśnięciu przycisku dioda zapala się i gaśnie w odstępach jednej,dwóch sekudn. Blokowanie normalnie działa. Próbowałem górę poluzować, dokręcać mocniej i dalej nic. Podpinam pod kabel z gniazdka(nie usb) i też nic.
@Kain_to_Charlie_a_Delta_to_Kain: mi działa poluzowanie, mam ten sam model, gdy grzałka ma kilka dni to muszę poluzować na max czyli minimalnie zakręcić bo inaczej nie działa, przy nowej grzałce mogę dokręcać na max
@Kain_to_Charlie_a_Delta_to_Kain: to lepiej koszalin albo gwarancja. Mi się zalał przycisk i trzeba było capa odkrecić bo się wyłączyć nie dało xD Następbym razem kup sobie vapebanda na pyrex
upregulacja czyli masz więcej receptorów wyłapiesz więcej neuroprzekaźników = lepiej
downregulacja czyli mniej receptorów potrzebujesz więcej neuroprzekaźników w większych ilościach - każde uzależnienie powoduje właśnie zmniejszanie gęstości receptorów, czyli organizmowi większe dawki by odczuwać lepszy efekt.
@djmatthaeus: czy mógłbyś podlinkować jakieś wyniki badań. które wykazują taki wpływ nikotyny? Bo pierwsze słyszę i chcę się dowiedzieć czy to jakiś konkret czy niepoparty niczym bełkot kolejnego idioty co myśli, że zjadł wszystkie rozumy. I jak to jest, że ta reakcja nie zachodzi przy zwykłych papierosach.
@djmatthaeus: zrozumiał, tylko ja np. kilka używek ostatnimi miesiącami odrzuciłem i jestem w sumie taki jaki byłem pod tym względem, więc mnie to nie dotyczy
@djmatthaeus: czyli krótko mówiąc pieprzysz farmazony bez pokrycia jak typowy wypokowy mądrala. Zero wiedzy, masa założeń ale przybierasz pozę, jakbyś zeżarł wszystkie rozumy. Gardzę takimi ludźmi.
Joytech AIO.
Po wciśnięciu przycisku dioda zapala się i gaśnie w odstępach jednej,dwóch sekudn. Blokowanie normalnie działa. Próbowałem górę poluzować, dokręcać mocniej i dalej nic. Podpinam pod kabel z gniazdka(nie usb) i też nic.
Coś ktoś? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
nikotyna po dłuższym czasie prowadzi do downregulacji neuroprzekaźników dopaminowych, serotoninowych etc.
nie warto
@Kain_to_Charlie_a_Delta_to_Kain: mi działa poluzowanie, mam ten sam model, gdy grzałka ma kilka dni to muszę poluzować na max czyli minimalnie zakręcić bo inaczej nie działa, przy nowej grzałce mogę dokręcać na max
@djmatthaeus: czyli co to oznacza?
@Bonzio: chulerka, to taki jestem nawet vapując (ʘ‿ʘ)
https://en.wikipedia.org/wiki/Downregulation_and_upregulation
czy mam bardziej przystępnie tłumaczyć?
@djmatthaeus: tak, na język polski poproszę?!
upregulacja czyli masz więcej receptorów wyłapiesz więcej neuroprzekaźników = lepiej
downregulacja czyli mniej receptorów potrzebujesz więcej neuroprzekaźników w większych ilościach - każde uzależnienie powoduje właśnie zmniejszanie gęstości receptorów, czyli organizmowi większe dawki by odczuwać lepszy efekt.
Zrozumiał?
nikotyna zwiększa poziom dopaminy?
czy długotrwałe wystawienie receptorów na obecność bądź nieobecność przekaźników powoduje zmiany w postaci up, bądź downregulacji tychże receptorów?
nie znam na tyle angielskiego by przytaczać badania ( ͡° ʖ̯ ͡