Wpis z mikrobloga

@SmokeProspector: byłem na tydzień w styczniu ubiegłego roku. Mam lęk wysokości więc było strasznie. Autobusem, typu stary ikarus, po serpentynach, drogą nad kilometrową skarpą. Ścieżki górskie są jeszcze gorsze, metr szerokości i kilometr w dół. Podejście na Zawrat i na Świnice od Zawratu jest mniej straszne (chyba dlatego że patrzy się w ścianę przed sobą :) ). Zielono i cieplo - podkoszulek i wiatrówka jak było wietrznie lub padał deszcz.
olszus - @SmokeProspector: byłem na tydzień w styczniu ubiegłego roku. Mam lęk wysoko...

źródło: comment_K8uPN66ioX2psxMSLLOZjSeGN2XUC1wF.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@SmokeProspector: z rożowym sami zorganizowaliśmy wycieczke (jak zawsze, nigdy nie byłem z biura ani all-inclusive, nie licząc delegacji z pracy). Zarezerwowaliśmy najtańszy pokój w hotelu Monte Carlo. Pokój na górze hotelu, ale nie na piętrze bo cały hotel na zboczu góry. Pokój przy basenie, w którym nikt sie nie kąpał bo zima. Hotel jak Grand Budapest Hotel ze staromodnym lokajem na recepcji. Dużym plusem był stylowy taras z widokim na
  • Odpowiedz
@Ordowik: Nie pamiętam dokładanie cen ale spróbuje. Autobusy z Funchal do połowy wyspy kosztowały od 2 do 4 Euro od osoby. Tutaj znalazłem coś więcej: http://www.madeira-live.com/en/madeira-public-transport.html.
Posiłki - najtańsza opcja restauracyjna to stołówka w supermarkecie Pingo Doce w Funchal (tego od naszej Biedronki), stołówka lepsza od tej ikeowej i tańsza. Świeże jedzenie, tanie i dobre wino, soki. 10 do 12 euro za prosty obiad dla dwóch osób (wino było po
  • Odpowiedz
@olszus: Dzięki za wszystkie informacje. Właśnie rozważam Maderę albo Teneryfę na pół-aktywne wakacje - ok. 2 dni chodzenia po górach lub lasach, może rowerek po okolicy, jakieś plażowanie. Na tę chwilę na prowadzenie wysuwa się Teneryfa. Nie chcę wypożyczać na miejscu samochodu.
  • Odpowiedz
@Ordowik: Madeira bez samochodu jest łatwiejsza ale nie widziałem tam dużo miejsc do jazdy rowerem górskim, szosówką będzie ok ale hamulce to musisz mieć bardzo dobre. Z plażami też biednie na Maderze.
  • Odpowiedz
@Dyktus: Ja leciałem bezpośrednio liniami Norwegian Air z Londynu gdzie mieszkam. Chyba nie pomogłem tym postem... skyscanner.net nic nie pokazuje z Polski?
  • Odpowiedz