Wpis z mikrobloga

Siedzę na kibelku i tak rozmyślam.Przyszła mi do głowy taka oto historia z mojego życia.Akcja działa się na maturze ustnej z polskiego.Polegało to na tym że losuje pytanie a potem przez 15 minut robię notatki,później wygłaszam wypowiedź. Moim tematem było "czy anglicyzmy są korzystne dla języka polskiego ".Przygotowałem sobie jakieś notatki,no i tam mówie że to jest bardzo złe,język powinniśmy szanować bo jest częścią nas,nasi przodkowie walczyli za Polskę,za to żebyśmy mogli mówić naszym pięknym językiem.Ja oczywiście nigdy nie używam anglicyzmów,nie tak jak moi koledzy co ciągle nimi rzucają na prawo i lewo.No i tak lałem wodę o obronie naszego języka.Przyszła pora na dialog.Pani z komisji spytała co zdobywam w różnych grach gdy jakoś wzrastam,jestem lepszy.Wiecie co odpowiedziałem ?

LEVELE,#!$%@? LEVELE

Po chwili skapłem się co ja #!$%@?łem
Ja #!$%@? i nagle musiałem wszystko odkręcać,"ja tylko mówię jak znajomi mówią,a ja tak nie"
Jak zawsze sobie to przypominam to muszę się przejść wokół bloku z żenady.
#coolstory #matura #gownowpis
  • 22
@Heibonna: to jest tak,że do pytania dołączone jest jakieś dzieło literackie tzn.tekst,wiersz lub obraz itd.,masz się odwołąć do dzieła i jakiegoś innego tekstu kultury,który sam podajesz
@casadin: dałem jakąś piosenkę,w której są polskie i angielskie słowa i uzasadniłem że to nie fajne itd,najpierw pytała coś o facebooku,chciała dojść ,żebym powiedział "lajki",ale ze stresu nie ogarnąłem o co jej chodzi,a potem już spytała o lewele
@casadin: u mnie to było tak że miałem chyba od godziny 15.15 ustny polski,a na jeden dzien każda szkola miala kilkanaśce tych samych pytan pytań,a jak inne szkoły miały ustny od 9 to około 9.30 wbiłem na grupe na fejsie o pytaniach na ustny polski to już miałem wszytkie zestawy na które mogłem trafić, a potem to szybki ogarnialiśmy w grupie ,no i kolega podał jakiś tytuł piosenki,której kompletnie nie znałem
u mnie to było tak że miałem chyba od godziny 15.15 ustny polski,a na jeden dzien każda szkola miala kilkanaśce tych samych pytan pytań,a jak inne szkoły miały ustny od 9 to około 9.30 wbiłem na grupe na fejsie o pytaniach na ustny polski to już miałem wszytkie zestawy na które mogłem trafić

@michau789: ja #!$%@?, jaka żenada. tak się kształci w Polsce elity.
Siedzę na kibelku i tak rozmyślam.Przyszła mi do głowy taka oto historia z mojego życia

Jak zawsze sobie to przypominam to muszę się przejść wokół bloku z żenady

@michau789: Przyznaj: siedziałeś na kibelku, przyszła Ci do głowy ta historia i od razu wstałeś i przeszedłeś się wokół bloku z żenady. Tak było? No przyznaj, tak było?!