Aktywne Wpisy
dlaczego_michau +510
Jestem w Hiszpanii w Walencji na najbardziej turystycznym w tej okolicy nadmorskim bulwarze La Patacona.
To rachunek za obiad dla 2 osob w restauracji przy bulwarze skladajacy sie z: grillowane świeże kalmary z gotowanymi warzywami, grillowany cały filet z kurczaka z frytkami i jajkiem sadzonym, 0.5l coca cola.
Suma 17,3€ = 74 PLN
Ha
To rachunek za obiad dla 2 osob w restauracji przy bulwarze skladajacy sie z: grillowane świeże kalmary z gotowanymi warzywami, grillowany cały filet z kurczaka z frytkami i jajkiem sadzonym, 0.5l coca cola.
Suma 17,3€ = 74 PLN
Ha
pearl_jamik +120
Jestem ze swoim różowym od ponad 3 lat. Ostatnio pytała się mnie kiedy się zdecydujemy na dziecko i ślub, więc jej odpowiedziałem, że jeszcze nie teraz, bo nie mamy stabilnej sytuacji, a na dodatek nie mieszkamy ze sobą razem. Dzisiaj się dowiedziałem, że mój różowy mówi każdemu ze swojej rodziny (tych, których ja nie znam), że jest sama i nie ma chłopaka i nie przytrafił się jej jeszcze taki, którego ona by chciała. Zwaliło mnie to z nóg szczerze powiedziawszy. Czemu to piszę? Ano jak przestrogę, bo nie spodziewałem się, że można stracić zaufanie do kogoś tak bliskiego w ciągu jednej sekundy. Ona póki co jeszcze nie wie,że ja wiem, ale zajebiste afterwalentynki mi się szykują.
#feels #zwiazki
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Asterling
@cynamonowa: Nie. Uznanie bezprawności uznania ojcostwa przysługuje tylko wtedy, gdy nie ma małżeństwa.
Uznanie bezprawności uznania ojcostwa przysługuje tylko wtedy, gdy nie ma małżeństwa.
@Tical25: klamiesz. art. 63 krio Mąż matki może wytoczyć powództwo o zaprzeczenie ojcostwa.
oczywiscie, ze nie ma bezskutecznosci uznania ojcostwa w malzenstwie, bo w malzenstwie nie ma mozliwosci uznania ojcostwa.
@trapped: Z samego kontekstu wypowiedzi wynikało, że piszę o bezskuteczności uznania ojcostwa.
W końcu później sam napisałem, że mąż ma tylko pół roku na to.
@Tical25: bo to jest równość. Kobiety fizycznie nie dają sobie rady w pewnym wieku, np. osteoporoza, która dotyka dotyka głównie kobiet ze względu na kobiecy układ hormonalny, menopauzę itd. Wyobrażasz z takim układem kostnym pracować jako kasjerka w sklepie? Wyobrażasz sobie ilość urazów, które później skutkują tym, że pomimo tego, że kobieta pracowałaby dłużej to koszty leczenia jej urazów nabytych w pracy byłyby nieopłacalne dla państwa, systemu medycznego, który mamy obecnie. Znam i kobietę, która pracuje pomimo osiągnięcia 75 lat, ale ma pracę umysłową, dobrze się czuje, radzi sobie. Jesteśmy równi wobec prawa, ale nie znaczy to, że kobiety i mężczyźni mają takie same ciała. Mężczyźni co byś nie powiedział są silniejsi. Oczywiście są wyjątki - kobiety, które trenują itd., ale to odbija się na ich płodności.
TY:"Nielogiczne jest za to umożliwienie każdemu za wyjątkiem żonatych mężczyzn, unieważnienie ojcostwa, jeśli zostali wrobieni w dziecko. Wróć, jest to nielogiczne, jeśli chce się zwiększyć popularność małżeństw wśród młodych mężczyzn."
Cynamonowa: Każdemu jest umożliwione, nawet żonatym facetom.
TY: nie. uznanie bezprawnosci...
Widzisz nie masz
@cynamonowa: bo pracują więcej. Nikt ci nie zabrania brania nadgodzin i ciągłego rozwijania się w zawodzie.
@trapped: Znowu kłamiesz. Zwykłą pomyłkę nazywasz brakiem zielonego pojęcia. Jeszcze w tym samym wpisie wyjaśniłem, że mężczyźni po ślubie mają prawo unieważnić ojcostwo tylko do pół roku od urodzenia dziecka.
Dodatkowo kłamiesz też, że @cynamonowa musiała mnie poprawiać. Jesteś zwyczajnym kłamcą zatem.
@Tical25: pogrubilam Ci. cynamonowa musiala Cie poprawiac, bo to co napisales wyzej jest nieprawda. zaprzeczyles slowom cynamonowej, ze uniewaznienie ojcostwa przysluguje zonatym mezczynom i znowu minales sie z prawda. dodatkowo zaprzeczajac pisales o bezprawnosci uznania ojcostwa. takie cos nie istnieje. troche duzo tych bledow jak drobna pomylke. po prostu nie masz zielonego pojecia, podobnie jak przy interpretowaniu statystyk.
@trapped: Nie musiała poprawić, bo później, W TYM SAMYM WPISIE napisałem
Bo nie rodzą dzieci, więc nie mają roku życia, a czasami nawet więcej wyciętego z życiorysu zawodowego.
To
@cynamonowa: Ktoś cię zmusza do rodzenia dzieci? Idź i rób karierę, która najczęściej będzie wyglądała tak jak na komiksie poniżej.
@trapped: Dodatkowo utrzymywanie byłej żony za pomocą alimentów. No i nierówne traktowanie w sądach rodzinnych.
Ile razy prokurator żądał czegoś takiego w imieniu mężczyzny?
https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=#!$%@?&url=https%3A%2F%2Fwww.iws.org.pl%2Fpliki%2Ffiles%2FE%2520Holewi%25C5%2584ska%2520Pow%25C3%25B3dztwo%2520prokuratora%2520o%2520ustalenie%2520lub%2520zaprzeczenie%2520pochodzenia%2520dziecka%25202005(1).pdf&usg=AFQjCNE-d3KiQfHSoYM7sT56X7mWRt8PnA&bvm=bv.147134024,d.bGg
@trapped: Zatem w 70% przypadków mężczyzna ma wychowywać cudze dziecko i płacić na nie?
Ale fajnie, zawsze chciałem żeby ktoś miał szansę mnie oszukać i wykorzystać moje zaufanie, już lecę brać ślub.