Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Jestem ze swoim różowym od ponad 3 lat. Ostatnio pytała się mnie kiedy się zdecydujemy na dziecko i ślub, więc jej odpowiedziałem, że jeszcze nie teraz, bo nie mamy stabilnej sytuacji, a na dodatek nie mieszkamy ze sobą razem. Dzisiaj się dowiedziałem, że mój różowy mówi każdemu ze swojej rodziny (tych, których ja nie znam), że jest sama i nie ma chłopaka i nie przytrafił się jej jeszcze taki, którego ona by chciała. Zwaliło mnie to z nóg szczerze powiedziawszy. Czemu to piszę? Ano jak przestrogę, bo nie spodziewałem się, że można stracić zaufanie do kogoś tak bliskiego w ciągu jednej sekundy. Ona póki co jeszcze nie wie,że ja wiem, ale zajebiste afterwalentynki mi się szykują.

#feels #zwiazki

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Asterling
  • 84
  • Odpowiedz
Każdemu jest umożliwione, nawet żonatym facetom.

@cynamonowa: Nie. Uznanie bezprawności uznania ojcostwa przysługuje tylko wtedy, gdy nie ma małżeństwa.

Czy ktoś ci zabronił zrobić testy genetyczne w ciągu tego pół
  • Odpowiedz
Nielogiczne jest za to umożliwienie każdemu za wyjątkiem żonatych mężczyzn, unieważnienie ojcostwa, jeśli zostali wrobieni w dziecko.

Uznanie bezprawności uznania ojcostwa przysługuje tylko wtedy, gdy nie ma małżeństwa.

@Tical25: klamiesz. art. 63 krio Mąż matki może wytoczyć powództwo o zaprzeczenie ojcostwa.
oczywiscie, ze nie ma bezskutecznosci uznania ojcostwa w malzenstwie, bo w malzenstwie nie ma mozliwosci uznania ojcostwa.
  • Odpowiedz
klamiesz. art. 63 krio Mąż matki może wytoczyć powództwo o zaprzeczenie ojcostwa.

oczywiscie, ze nie ma bezskutecznosci uznania ojcostwa w malzenstwie, bo w malzenstwie nie ma mozliwosci uznania ojcostwa.

@trapped: Z samego kontekstu wypowiedzi wynikało, że piszę o bezskuteczności uznania ojcostwa.

W końcu później sam napisałem, że mąż ma tylko pół roku na to.
  • Odpowiedz
W teorii konstytucja mówi, że kobiety i mężczyźni są równi wobec prawa, a w praktyce mężczyźni mogą przejść na emeryturę dopiero 5 lat później.

@Tical25: bo to jest równość. Kobiety fizycznie nie dają sobie rady w pewnym wieku, np. osteoporoza, która dotyka dotyka głównie kobiet ze względu na kobiecy układ hormonalny, menopauzę itd. Wyobrażasz z takim układem kostnym pracować jako kasjerka w sklepie? Wyobrażasz sobie ilość urazów, które później skutkują tym, że pomimo tego, że kobieta pracowałaby dłużej to koszty leczenia jej urazów nabytych w pracy byłyby nieopłacalne dla państwa, systemu medycznego, który mamy obecnie. Znam i kobietę, która pracuje pomimo osiągnięcia 75 lat, ale ma pracę umysłową, dobrze się czuje, radzi sobie. Jesteśmy równi wobec prawa, ale nie znaczy to, że kobiety i mężczyźni mają takie same ciała. Mężczyźni co byś nie powiedział są silniejsi. Oczywiście są wyjątki - kobiety, które trenują itd., ale to odbija się na ich płodności.

Nie obchodzi mnie, co ci się wydaje, bo mam statystyki mówiące jak jest. A statystyki mówią, że kobiety zdradzają niemal tak często jak mężczyźni, a sądy 6 razy rzadziej orzekają rozwody z ich
  • Odpowiedz
@Tical25: no i znowu klamiesz. zaprzeczasz twierdzeniom, ze mozliwe jest uniewaznienia ojcostwa w przypadku malzenstwa. prosze cytat jezeli tak bardzo pogubiles sie w glupotach, ktore wypisujesz:
TY:"Nielogiczne jest za to umożliwienie każdemu za wyjątkiem żonatych mężczyzn, unieważnienie ojcostwa, jeśli zostali wrobieni w dziecko. Wróć, jest to nielogiczne, jeśli chce się zwiększyć popularność małżeństw wśród młodych mężczyzn."

Cynamonowa: Każdemu jest umożliwione, nawet żonatym facetom.
TY: nie. uznanie bezprawnosci...

Widzisz nie masz
  • Odpowiedz
@cynamonowa: co do tych statystyk to nawet nie musisz sie wypowiadac bo Tical nie potrafi ich interpretowac i przedstawil falszywe obliczenia ktore potwierdzaja teze, ze zle kobiety zdradzaja, a zle sady sa po stronie kobiet. ze staytstyk wynika "niedochowanie wiernosci przez kobiete jest powodem rozpadu w 2,3%. odpowiednio dla mezczyzn jest to 6,76%. "
  • Odpowiedz
Taa, biedni zdyskryminowani mężczyźni. Zarabiają więcej,

@cynamonowa: bo pracują więcej. Nikt ci nie zabrania brania nadgodzin i ciągłego rozwijania się w zawodzie.

jak wyruchają więcej lasek to mają opinię
  • Odpowiedz
Widzisz nie masz zielonego pojecia jak to jest z zaprzeczaniem czy uznawaniem ojcostwa a wypowiadasz sie na ten temat i jeszcze udajesz specjaliste.

@trapped: Znowu kłamiesz. Zwykłą pomyłkę nazywasz brakiem zielonego pojęcia. Jeszcze w tym samym wpisie wyjaśniłem, że mężczyźni po ślubie mają prawo unieważnić ojcostwo tylko do pół roku od urodzenia dziecka.

Dodatkowo kłamiesz też, że @cynamonowa musiała mnie poprawiać. Jesteś zwyczajnym kłamcą zatem.
  • Odpowiedz
Nielogiczne jest za to umożliwienie każdemu za wyjątkiem żonatych mężczyzn, unieważnienie ojcostwa,

@Tical25: pogrubilam Ci. cynamonowa musiala Cie poprawiac, bo to co napisales wyzej jest nieprawda. zaprzeczyles slowom cynamonowej, ze uniewaznienie ojcostwa przysluguje zonatym mezczynom i znowu minales sie z prawda. dodatkowo zaprzeczajac pisales o bezprawnosci uznania ojcostwa. takie cos nie istnieje. troche duzo tych bledow jak drobna pomylke. po prostu nie masz zielonego pojecia, podobnie jak przy interpretowaniu statystyk.
  • Odpowiedz
pogrubilam Ci. cynamonowa musiala Cie poprawiac, bo to co napisales wyzej jest nieprawda.

@trapped: Nie musiała poprawić, bo później, W TYM SAMYM WPISIE napisałem

A jeśli dziecko nie jest faceta to sprawa prosta - testy genetyczne i do sądu

Po pół roku od urodzenia się dziecka w małżeństwie, testy nic nie dadzą. Dziecko jest "jego" i już.
  • Odpowiedz
@Tical25: to jeszcze lepiej o Tobie swiadczy, sam sobie zaprzeczasz w jednym wpisie? btw. uniewaznienie ojcostwa jest mozliwe tylko w przypadku zonatych mezczyzn, wiec znowu Twoja drobna pomylka.
  • Odpowiedz
bo pracują więcej. Nikt ci nie zabrania brania nadgodzin i ciągłego rozwijania się w zawodzie.

Bo nie rodzą dzieci, więc nie mają roku życia, a czasami nawet więcej wyciętego z życiorysu zawodowego.

Bo to nie mężczyznom tak się wali głowie, że jak prześpią się z dużą liczbą kobiet, to nie będą mogli stworzyć normalnego związku.

To
  • Odpowiedz
@Tical25: typowy brak umiejetnosci przyznania sie do bledu. boli, ze dwie kobiety potrafia na tyle skutecznie obalic Twoje bzdurne argumenty, ze nie jestes w stanie na to odpowiedziec?
  • Odpowiedz
Bo nie rodzą dzieci, więc nie mają roku życia, a czasami nawet więcej wyciętego z życiorysu zawodowego.

@cynamonowa: Ktoś cię zmusza do rodzenia dzieci? Idź i rób karierę, która najczęściej będzie wyglądała tak jak na komiksie poniżej.

Artykuł, który poniżej przedstawiasz odnosi się i do kobiet i do mężczyzn. Mężczyzna, który miał więcej partnerek też chętniej się
T.....5 - > Bo nie rodzą dzieci, więc nie mają roku życia, a czasami nawet więcej wyc...

źródło: comment_FS7ezdhzgZQW1vAKaGdk7gPgTKhgnR7S.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Tical25: oczywiscie, ze ten argument zostal obalony. jedyne co przedstawiles na potwierdzenie swojej tezy to fakt uniemozliwienia żonatym uniewaznienia ojcostwa. żonaci maja mozliwość unieważnienia ojcostwa. tak termin wynosi pół roku dla mężczyny, po tym terminie unieważnienia ojcostwa żądać może prokurator w imieniu mężczyzny.
  • Odpowiedz
oczywiscie, ze ten argument zostal obalony. jedyne co przedstawiles na potwierdzenie swojej tezy to fakt uniemozliwienia żonatym uniewaznienia ojcostwa

@trapped: Dodatkowo utrzymywanie byłej żony za pomocą alimentów. No i nierówne traktowanie w sądach rodzinnych.

tak termin wynosi pół roku dla mężczyny, po tym terminie unieważnienia ojcostwa żądać może prokurator w imieniu mężczyzny.

Ile razy prokurator żądał czegoś takiego w imieniu mężczyzny?
  • Odpowiedz
@Tical25: nierowne traktowanie w sadach rodzinnych obalilam w innym wpisie, nie bede drugi raz powtarzac Ci jak wspaniale sfalszowales statystyki. co do alimentow, to cynamonowa wyzej napisala Ci, ze moze ich zadac zarowno maz jak i zona. wiec wszystkie argumenty obalone. powtarzam:nie masz zielonego pojecia o prawie.
  • Odpowiedz
prosze, statystyki w 30% prokuratura przystepuje do sprawy.

@trapped: Zatem w 70% przypadków mężczyzna ma wychowywać cudze dziecko i płacić na nie?

Ale fajnie, zawsze chciałem żeby ktoś miał szansę mnie oszukać i wykorzystać moje zaufanie, już lecę brać ślub.
  • Odpowiedz