Aktywne Wpisy

Linnior88 +8
Jak sobie radzić z popędem będąc stara samotna baba przed 30 (╥﹏╥)

Ksiega_dusz +40
Mam w pracy analityczkę na stanowisku „Analityk Systemowy”. Oczywiście przebranżowiona w czasach ssania i gdzie brano do IT każdego kto miał puls i umiał powiedzieć słowo „JSON”. Jest po „europeistyce”. Była też na Erasmus, podczas gdy ja waliłem konia z depresji (żadna mnie nie chciała) i uczyłem się po nocach na kolokwium z języka C.
Zarabia coś koło 14-15k brutto na UoP, stażu ma 5 lat. Zarabia niewiele mniej ode mnie, bo ja mam 19k brutto na UoP jako programista Java z 7 latami expa.
Do czego pije? Przeglądałem ofertę pracy w mojej firmie na Analityka Systemowego i w wymaganiach jest jasno napisane że umiejętność SQL’a, znajomość REST API, umiejętność modelowania BPMN czy UML. Wspomaganie procesu wytwarzania oprogramowania.
Pracuje
Zarabia coś koło 14-15k brutto na UoP, stażu ma 5 lat. Zarabia niewiele mniej ode mnie, bo ja mam 19k brutto na UoP jako programista Java z 7 latami expa.
Do czego pije? Przeglądałem ofertę pracy w mojej firmie na Analityka Systemowego i w wymaganiach jest jasno napisane że umiejętność SQL’a, znajomość REST API, umiejętność modelowania BPMN czy UML. Wspomaganie procesu wytwarzania oprogramowania.
Pracuje

"Belówt" - krew, nie wiadomo dlaczego, ale jednak
"Gratulacje"
"Mali" - mały
"Niski" - j.w., zazwyczaj występuje z naleciałością iberyjską paxoniski
"Paxopigi" - bardziej obraźliwa forma powyższego, nie wiadomo dlaczego po raz drugi
Najlepsze na koniec, czyli oczywiście zasłyszane w ostatnim, nieco sentymentalnym odcinku Belatlowda, Ludy Pasa oraz ładna pani od korepetycji na Ceres.
#seriale #theexpanse #ciekawostki
źródło: comment_7OF2G1No5yYEwfLw6uPvksAvrY3Liw4s.jpg
Pobierzdla zainteresowanych wiki zrobiona przez typa co sie zajaral tym jezykiem, wszystkie do tej pory ujawnione słowa i frazy sie tam znajduja, pzdr