Wpis z mikrobloga

Chciałem napisać jak pięknie wygląda miasto o 5 nad ranem gdy idziesz jedną z głównych ulic, na której nikogo nie ma, a która normalnie tętni życiem. Gdy widzisz jak z piekarni wyjeżdżają samochody rozwożące świeży chleb, który pewnie kupisz rano, jak do kiosków przywożą gazety, jak ludzie wracają z pracy lub do niej idą. Widzisz tych wszystkich ludzi, o których normalnie nie myślisz, a którzy wykonują pracę bez, której twoje życie nie byłoby takie przyjemne. Jak pięknym jest uczucie gdy tak idziesz i zdajesz sobie sprawę, że takich miast jak twoje jest w Polsce kilkanaście, w Europie kilkadziesiąt a w świecie tysiące, że we wszystkich życie wygląda podobnie. Ten sam cykl. Może w tym samym momencie gdzieś na drugim końcu świata ktoś tak jak ty idzie przez miasto i obserwuje jak to miasto zaczyna się budzić. I w ogóle chciałem napisać jakie to niesamowite uczucie poczuć się częścią świata, zdać sobie z tego sprawę. No chciałem napisać ale nie napiszę jednak.
#gownowpis
  • 11
@Frank_Costello: ja mam tak jak jadę pociągiem, myślę wtedy, że na pewno jest jakiś chłopak na południu (zawsze mam wrażenie, że jest z Hiszpanii albo Włoch), który też jedzie pociągiem i myśli o kimś innym, kto też jedzie
jakieś dziwne połączenie wyczuwam