Wpis z mikrobloga

Gram sobie ostatnio powoli na multi z kolegą, ja Krzyżakami, on Kawalerami mieczowymi, jest dopiero 1466 i sytuacja wygląda tak, że obaj rywalizujemy z Danią, mnie się udało mieć sojusz z Austrią, Węgrami, Moskwą i Brandenburgiem na przyszłość do rozbioru Polski. Z racji, że kolega wykorzystał słabość Nowogrodu i zabrał im wszystko co mieli, ruskie go nie lubią bo sami chcieli te ziemie, ale mniejsza o to. Już 2 razy Dania wypowiedziała mu wojnę o Newę (jesteśmy sojusznikami, więc dołączałem do obu wojen), do wojny dołączała również Moskwa, bo Dania ma z nią sojusz i przy pierwszej wojnie myśleliśmy, że srogo przegramy z taką przewagą liczebną po stronie wroga, ale okazało się, że gdy wzięło się sugerowaną ofertę pokoju, to Dania niby chciała Newę, reperacje wojenne itd., ale gdy kolega to wyczyścił i chciał zaproponować tylko hajs, to przy pierwszej wojnie Dania zadowoliła się 8 dukatami, przy drugiej starczyło 10, choć mieli przewagę i warscore na swoją krzyść, bo ruscy błyskawicznie zajmowali wschodnie tereny (choć dla równowagi ja okupowałem prawie cały półwysep Danii, ale szło mi to wolniej).
No i teraz pytanie, o co tu chodzi, czemu SI zachowała się w taki idiotyczny sposób?

#eu4
HpALc_9000 - Gram sobie ostatnio powoli na multi z kolegą, ja Krzyżakami, on Kawalera...

źródło: comment_E96P7SZPX1qANkfZ0OAyp6ZrpkzjmbvW.jpg

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@HpALc_9000: Gracie na piracie multi?

Na piratach to się cuda dzieją. Wiem, bo sam grałem na początku tak. Później zdecydowałem sięna kupno i miałem wrażenie, że w inną grę gram.
  • Odpowiedz
@Nikron: Ja mam grę oryginalną, ale kolega nie, więc tak, gramy w "spacewar". Jesteś pewien, że to chodziło o cracka, a nie np. o to, że jak się przerzuciłeś na oryginał, to pojawiło się kilka łatek?
  • Odpowiedz
@HpALc_9000: Crack na 100%.

Właśnie tego typu dziwne rzeczy się działy. Nie mówię, że dokładnie taką sytuację miałem, ale takiego typu dziwne, niewyjaśnione i niespotykane na singlu rzeczy.

Później doszliśmy, że to wina cracka. Sam crack z----ł nam nawet singla jak później sobie sami graliśmy już. Zamiast usuwać cracka po prostu kupiliśmy grę.
Niebo a ziemia.
  • Odpowiedz
@Nikron: No u mnie singla nie zepsuje, bo mam grę 2x na dysku w obu wersjach. Kolega niestety nie kupi EU4 nawet za -75% przez politykę Paradoxu, dodatkowo nie gra tyle co ja, a raczej od święta. Ale to mój jedyny znajomy, który w ogóle w Europkę gra, inni raczej się krzywią jak proponuję ( ͡° ʖ̯ ͡°).
  • Odpowiedz