Wpis z mikrobloga

Mirabelki i Mireczki, jakie macie pomysły na sałatki, które można zabrać na śniadanie do pracy? Znudziły mi się kanapki i ostatnio zrobiłem sobie sałatkę zawierającą mix sałat, grzanki, kurczaka z solą, pieprzem i curry, pomarańcze/mandarynki i sos miodowo musztardowy. Macie jakieś inne pomysły? #gotujzwykopem
  • 9
@klimatyzator: mix sałat, jajko na twardo, kurczak, bekon (pieczony w piekarniku), ogórek, pomidor, cebula czerwona, kukurydza, parmezan i jakikolwiek sos
albo ogólnie ryż (może być brązowy) plus kurczak, brokuły; makaron ze szpinakiem, czosnkiem i śmietaną
@klimatyzator hmmm polecam w takim razie mój top 1 ale to nie sałatka :)

Kasza jęczmienia z warzywami na patelnie.
Paczka warzyw na patelnie (bez ziemniaków) na rozgrzaną oliwe z oliwek. Po lekkim duszeniu i smażeniu dodać ugotowaną kasze, dolać trochę oliwy i smażyć mieszając. Dodać przyprawy jakie chcesz (polecam świeżą natkę pietruszki) i masz zawsze wyjebisty zestaw

Czas ~15-20 min można przygotować dzień przed i dać do pojemnika.
@klimatyzator Szpinak, ogórek, papryka, mozzarella, avocado, kurczak, jajko ugotowane na twardo, do tego sos musztardowo-miodowy. Właśnie taką sałatkę mam dziś w pracy i jest najlepsza. ( ͡° ͜ʖ ͡°)