Aktywne Wpisy

mirko_anonim +41
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jestem facetem po 30tce. Mam narzeczoną tez po 30tce z którą jestem od jakiś 8 lat, od 7 lat mieszkamy ze sobą. Zaczyna pojawiać się kwestia dzieci. Zawsze miałem w głowie, że chce mieć dzieci ale to "kiedyś", "nie teraz". No ale czas leci i różowa naciska, że to już pora. Wcześniej też miała takie podejście, że "kiedyś". Nawet bardzo pilnowała antykoncepcji i tak dalej. Ale jak widzę dzieci
Jestem facetem po 30tce. Mam narzeczoną tez po 30tce z którą jestem od jakiś 8 lat, od 7 lat mieszkamy ze sobą. Zaczyna pojawiać się kwestia dzieci. Zawsze miałem w głowie, że chce mieć dzieci ale to "kiedyś", "nie teraz". No ale czas leci i różowa naciska, że to już pora. Wcześniej też miała takie podejście, że "kiedyś". Nawet bardzo pilnowała antykoncepcji i tak dalej. Ale jak widzę dzieci

konserwix +92
źródło: 1000002553
Pobierz

Nigdy nie kupowałem samodzielnie i walczyłem ile mogłem żeby tego nie robić, ale teraz jest mi już niezbędny.
Chciałbym kombi w benzynie (podoba mi się mazda 6). Obowiązkowo muszę mieć możliwość przewożenia dwóch rowerów na dachu lub / i kajaka.
Bardzo dużo czytam o handlarzach kombinatorach, natomiast ogłoszeń od osób prywatnych jest niewiele. Moja wiedza o samochodach jest raczej podstawowa. Nie mam też możliwości dołożyć 20 tysięcy i kupić coś porządnego.
Może znacie jakieś zaufane komisy, ludzi, albo fora gdzie można kupić coś sensownego ? Nie zależy mi na perełce, chcę po prostu samochód którym będę mógł w miarę bezproblemowo zrobić 10-15 tys. kilometrów rocznie, którego ewentualna naprawa nie będzie ogromnym obciążeniem.
#samochody #kupnosamochodu
Ewentualnie Mitsubishi Galant, też w kombi.
Nie są to najnowsze samochody, ale też nie są specjalnie awaryjne, a za ich ewentualną naprawę nie będziesz musiał sprzedawać nerek.
Jeżeli chodzi o fora - najprościej zakręcić się wokół danego modelu, a następnie szukać forum pod niego.
Z reguły takie fora mają swoje działy "sprzedam/kupię/zamienię", i tam
-VW golf 4, rocznik od 2002
-VW Passat B5FL(oba VW znane przez mechaników)
- Ford Focus mk2 z pierwszych lat produkcji
-można także polować na Audi A4 B6
Chłopie, gdyby było znane źródełko pewnych pojazdów,
Komentarz usunięty przez autora
Opinia jest taka: i owszem, sprowadza się samochody, które nie nadają się do jazdy(uszkodzenia konstrukcji pojazdu, uszkodzenia przewyższające wartość samochodu) lub z ceną nieadekwatną do stanu, ale nie możemy wrzucać wszystkich sprowadzanych samochodów do jednego wora. W
Te samochody które rzuciły mirki (VW/Ford) jak najbardziej spełniają kryteria przez Ciebie wymagane, jednak specjalne rzuciłem Ci Mitsubishi i Volvo, gdyż w wypadku tych marek (albo precyzyjniej: tych modeli) trudniej o wtopę chociażby z przebiegiem.
Nie ma ich tylu na ulicach jak VW/Ford, jest mniejszy popyt na nie, i mniej ich w ofercie handlarzy - januszy / mirków.
Osobiście na Twoim miejscu przytuliłbym się