Wpis z mikrobloga

#arduino #elektronika ewentualnie jeszcze #android
Witajcie. Istnieje coś co będzie mi pokazywać temperaturę na piecu? Mam piec na gaz, podlogowke i grzejniki a nie mam szafy do podłogowki i jadę partyzantke - podłączyłem podlogowke do grzejnika i zamontowałem na tym obwodzie pompę. Sterownik pieca to kpina... Albo ja się nie znam. Jak mam tryb grzania to na piecu ustawie 40 stopni to jest 40.... A jak dam programator to w #!$%@? mnie ma wszystko... Krzywa grzewcza na 0.5-0.8 a niekiedy podłoga jest wrawa.

A teraz pytanie - czy jest jakiś modol który mogę wpiąć w piec i mieć temperaturę np na jakimś wyświetlaczu z kalkulatora? W ogóle to byłby bajer jakby dało się jakiś rejestrator zamontować... Ktoś coś miał tu na wypoku... Gość od przyłapana żony na paleniu papierosów xD może być pod komputer albo smartphona...
  • 3
@MoHardcore: Co to znaczy "temperatura na piecu". Chcesz mierzyć temperaturę zasilania obiegu grzewczego? Poszukaj na google, jest pełno projektów np. z czujnikiem DS18B20 podłączonym do Arduino i wysyłaniem pomiarów np. do serwisu thingspeak.
Mam dokładnie ESP8266-1 z własnym softem z DS18B20 specyficznie podpiętym, bo dokumentacja mojego sterownika pieca była bardzo skąpa, a sprytnie rozwiązałem monitorowanie temp. Odezwij się na PW to opiszę co i jak :)