Aktywne Wpisy

RicoElectrico +160
#niebieskiepaski #medycyna #rak
No dobra, wczoraj przyjęli mnie na oddział i dziś mi to lewe jajko wycinają. Jestem 4. w kolejce. Trochę się cykam ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Ciekawe kiedy mnie wypiszą, jest szansa na wtorek.
Wczoraj to była masakra, kazali przyjść na 8:00, ale prawie przez godzinę nic się nie działo. Potem jak już byliśmy na oddziale, to pielęgniarka wszystko wypisywała na papierze dla każdego pacjenta...
Jakbym
No dobra, wczoraj przyjęli mnie na oddział i dziś mi to lewe jajko wycinają. Jestem 4. w kolejce. Trochę się cykam ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Ciekawe kiedy mnie wypiszą, jest szansa na wtorek.
Wczoraj to była masakra, kazali przyjść na 8:00, ale prawie przez godzinę nic się nie działo. Potem jak już byliśmy na oddziale, to pielęgniarka wszystko wypisywała na papierze dla każdego pacjenta...
Jakbym
źródło: 1000022425
Pobierz
back_to_my_place +257
Wam też się nagle wyświetliły stare powiadomienia? #wykop

#linux #serwery #sysadmin
Zasadniczo to jeden wątek zawsze wykonuje się na jednym CPU (rdzeniu) na raz. Tak działa ta architektura i tak samo zachowa się każdy program. Pytaniem otwartym jest co robi ta Twoja baza w czasie gdy wątek wysyca rdzeń na którym jest w 100%.
Przypuszczam piszesz o aplikacji i jak większość aplikacji po zalogowaniu pobiera z bazy jakieś informacje potrzebne jej do pracy (choćby uprawnienia użytkownika, wersję schemy, strukturę, może wykonuje jakieś testy spójności danych etc).
Sugeruję byś sprawdził czego Ci przede wszystkim brakuje, czy CPU czy IO bo niby wątek zaczął się od dysków, ale
Sam wątek dotyczył tego czy ktoś miał może doświadczenie z wykastrowaniem macierzy sprzętowej i przejściem na programową na produkcji, a z tym problemem przy logowaniu już się pogodziłem, że raczej nigdy go nie rozwiążę.
Sama baza wytrzymuje przetwarzanie zapytania o tysiące wpisów z wykorzystaniem setek korelacji co
Ja nie miałem doświadczenia z ZFS i RAIDZ-2, ale na podstawie pozostałych doświadczeń mogę Ci powiedzieć, że to raczej ślepa uliczka - RAID 10, przyzwoita bmacierz z BBWC będzie lepszym środowiskiem dla bazy danych (przy założeniu że mówimy o podobnej ilości podobnych dysków).
Mam do czynienia tylko z
Developerzy tej aplikacji to idioci. Serio, mogę hacki do ich apki i bazy zrobić bardziej zaawansowane niż oni mają aplikację po 10 latach.