Aktywne Wpisy
EndThis +249
s-o-s +5
Szukam filmów, w których występuje przenoszenie w czasie. Oglądałem dość dużo filmów i trudno wymienić wszystkie, ale chodzi mi o filmy typu Deja vu 2006, czy przeznaczenie 2014. Biorę pod uwagę każda odpowiedź i propozycje. Może się trafi jakaś perła. #film #filmnawieczor #filmy #kino #szukamfilmu
Drogie Mirki programiści, czy jesteście w stanie pomóc z napisaniem krótkiego warunku w C? Za cholerę nie mogę tego dobrze napisać :( Mam ekran LCD 16x2, i teraz dwoma przyciskami up/down zwiększam/zmniejszam wartość, maksymalna wartosć jest = 10.
Przyciski działają dobrze i LCD dobrze pokazuje dopóki wartość nie dojdzie do >10, wtedy 11 się wyświetli, ale idąc z powrotem w dół, "0" zostaje na pozycji dziesiątek. Próbowałem trochę oszukać system i czyścić tę partię ekranu spacjami, ale to nie za bardzo działa.... generalnie schemat wydaje się prosty:
1. pokazuj wartośc
2. jeśli wartosc > 10, wyświetl napis "max"
3. pokazuj wartosć
ale z ekranem LCD i wyswietlaniem tego to jakaś masakra :( Nie ma chyba komendy, która czyściła by tylko dane pola ekranu? Muszą to być spacje?
@BazaltowyTubylec: dobrze gada, pokaż kod i manual do wyświetlacza
no i nie taguj na nocnej
Komentarz usunięty przez autora
w tym else można też wpisać if(i==10) print(i) else print(" "i)
tylko nie pamietam od ktorej strony wpisują się rzeczy na ekranie bo wtedy z max trzeba bedzie pamietac ze sa 3 znaki i jak spadnie do 9 to zostanie ma9. moze wtedy dawac zawsze dwie spacje