Aktywne Wpisy
Artok +1492
niochland +831
Oto pani Grażyna Boniecka. Szefowa fundacji Freedom-24, która odpowiada za ten POWAŻNY pozew wykop.peel na 1,5 miliona ziko, M. razem z panią Boniecką oczekują:
ujawnienia "wszystkich numerów IP osób i danych osób logujących się na portalu, które ujawniały i udostępniały zdjęcia, które nie zostały opublikowane".
Pani Boniecka reprezentuje żonę Sebastiana M. który jest oskarżony o to, że spowodował spalenie żywcem trzyosobowej rodziny, a potem wyjechał (na wakacje) do Dubaju.
https://wykop.pl/wpis/77194285/majtczaki-pozywaja-wykop-pl-na-1-5-miliona-zlotych
ujawnienia "wszystkich numerów IP osób i danych osób logujących się na portalu, które ujawniały i udostępniały zdjęcia, które nie zostały opublikowane".
Pani Boniecka reprezentuje żonę Sebastiana M. który jest oskarżony o to, że spowodował spalenie żywcem trzyosobowej rodziny, a potem wyjechał (na wakacje) do Dubaju.
https://wykop.pl/wpis/77194285/majtczaki-pozywaja-wykop-pl-na-1-5-miliona-zlotych
Ogólnie na plus:
+ genialny, turowy system walki 10/10 (w ogóle się nie nudzi przez możliwość kombinowania)
+ poziom trudności (gra dobrze się skaluje w ramach postępu)
+ optymalizacja, ogólne działanie gry, wczytywanie bardzo szybkie, płynny alt-tab.
+ świat gry, humor, walki z bossami
na minus
- sama fabuła średnia (ma dobre momenty z śledztwem w sprawie morderstwa, ale ogólnie klasyczne ratowanie świata, bez żadnych zwrotów akcji)
- niektórzy przeciwnicy bossowie tacy mało zróżnicowani (szczególnie członkowie kultu), w ogólnie nie zapadają w pamięć.
Ocena: bardzo solidne 8.5/10
Gdyby ta gra miała fabułę na poziomie np. kotora, to murowane 10/10 bym dał.
A propos innego rpg ostanich czasow,w którego grałem, czyli Pillars of Eternity, to gdybym miał wybierać, która dla mnie lepsza, to wybrałbym Divinity, chociaż same Pillarsy na 8/10 oceniłem.(bez dodatków).
Z takich bardziej klasycznych rpg ostatnich lat to jeszcze mi Tyranny i Torment: tides of numenera zostały do ogrania - zoabczymy co z tego będzie.
#divinity #divinityoriginalsin #gry #steam #crpg #rpg #pillarsofeternity
@Jurigag: tam o ile się nie myle chyba można być "złym charakterem" co chętnie bym spróbował
@Bethesda_sucks: trochę czasu zajmują, ale mi się tak ten system spodobał, że nie licząc cięższych bossów, gdzie po 20min walki przegrywałem, to nie czułem, aby mi się dłużyło
@Kraniec: no o Tyranny czytałem dużo podzielonych opinii, dlatego poczekam aż stanieje do sensownego poziomu.
@saw24: O stary ale mi zrobiłeś smaka! Plusik leci, cała reszta niewazna w gruncie rzeczy, ale jeśli mają dobry system turowej walki to biore bez zastanowienia!
@Bethesda_sucks: to age of decadence obserwuję, bo już kiedyś pisałeś o tym i wygląda nieźle, tylko szkoda, że nie ma polskiego - jakoś przyjemniej mi się gra w polskich wersjach (dla Shadowrun Returns zrobiłem wyjątek). Raczej polonizacji żaden wydawca nie planuje?
@saw24
Na spolszczenie AoD raczej nie ma szans, za dużo tego. Ale wersja polska Dungeon Rats będzie i polecam wówczas kupno :).