Wpis z mikrobloga

Mirki, szukam #mieszkanie w #krakow i najbardziej zależy mi na lokalizacji i czasie dojazdu do pracy. Swojego auta nie posiadam, więc na razie ciągle mpk.
Jaki czas dojazdu w jedną stronę uważacie za optymalny?
#pytanie #ankieta

Jaki czas dojazdu do pracy jest optymalny?

• >15 min 20.8% (45)
  • 15-30 min 61.6% (133)
  • 30 - 45 min 10.2% (22)
  • 1 h jeszcze jest do przełknięcia 3.7% (8)
  • 1 - 1.5h 3.7% (8)

Oddanych głosów: 216

• 29
@qjot: zależy gdzie wsiadasz i czy lubisz czytać. W cholerę książek naczytałem jak z Krowodrzy pętli dojeżdżałem na Nowosądecką, 40 minut w jedną stronę - przez około 4 lata. Teraz od 4 lat latam na nogach - 15 minut :)
@qjot: dużo zależy. Jeśli jest podróż bez przesiadek, z częstym taktem (żeby się zbytnio nie zastanawiać o której mam wyjść) to 30 minut + 15 minut na dojście jest ok. Można poczytać. Przy przesiadkach, zwłaszcza autobus - tramwaj, ten sam czas jest mniej wygodny
@zolwixx: podałem przykładowo bo tyle czasu to zajmuje. Jednak wsiadasz na pętli i prawie przy pętli w drugą strone - wiec jest luźno z miejscami. Nic tylko rozsiąść się wygodnie i zabrać do czytania :) Nie ma wymówek na brak czasu na czytanie.
@sorasill: ja akurat nie o tym, podoba mi się okolica Kozłówka i chętnie spacerowałbym tamtędy do pracy, zamiast jeździć samochodem dzień w dzień 2x po 40 minut, a czasu na ruch coraz mniej ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@sorasill Książki w komunikacji zawsze spoko.
@1Jurko ulica Jasnogorska, okolice galerii Bronowice. Dobry dojazd np. 501
@pilot1123 dziś idę obejrzeć świetne mieszanie w centrum, ale dojazd tramwaj + autobus, dlatego się zastanawiam.
Ogólnie każdy adres automatycznie sprawdzam na jakdojade i te powyżej 30 minut odrzucam.
Książki w komunikacji zawsze spoko.

@qjot: Chyba, że jakieś niezbyt kulturalne ludzi Ci staną nad głową i zaczną trajkotać o pierdołach. Moje doświadczenie z czytaniem w komunikacji jest takie, że w 50% przypadków się nie potrafię skupić i przez 30 minut jazdy czytam 2 strony :P
@qjot: Hehe, pracuję pzy tej ulicy :) Polecam mieszkanie na Azorach. 2 przystanki. Aktualnie jest remont wiaduktu na Armi Krajowej. Koszmar. Drugi remont masz na Rydla - to już dramat bo potrwa dwa lata. A tak z Azorów masz bardzo blisko. Brat mieszkał na Stachiewicza - piechotą na luzie 40 minut albo 10 minut na 173, dwa przystanki i wysiadka na Rondzie Ofiar Katynia. Możesz jeszcze szukać w tych nowych blokach
@1Jurko mam jeszcze jedno spotkanie na Batalionów, zobaczę stosunek ceny do jakości i poszukam czegoś bliżej Azorow.
Dziena za odpowiedzi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@qjot: Żle zadane pytanie ale odpowiem. Optymalny czas przejazdu ze Wzgórz Krzesławickich na Borek Fałęcki to ok 1.5 H więc taką opcje zaznaczam w ankiecie. Pozdrawiam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@qjot: Na Batalionu? pod galerie 172,572,Autobus bezpłatny, ewentualnie 168 albo z 20 minut spacerkiem. Polecam motzno ( ͡° ͜ʖ ͡°)