Wpis z mikrobloga

Small World - opłaca się kupić używkę za 80-90zł dla dwóch graczy lubiących negatywną interakcję? [docelowo do max 4 osób]
#grybezpradu
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@matra: oj tam jest sporo gier ktore fajnie smigaja na 2 osoby. Tyle ze dobrze jak te 2 osoby prezentuja podobny stopien ogarniecia.

Im mniej mam czasu tym bardziej doceniam fajne gry solo i na 2-3 osoby
  • Odpowiedz
@Sarseth: raczej nie ten sam przedział cenowy, co nie?
@Zorak: nie no, my też, akurat mamy gry które nie wymagają zbyt długich rozgrywek, zwłaszcza we dwie osoby się nie ciągną, a i nie przepadamy jakoś w szczególności za 2-3 godzinnymi posiedzeniami ( ͡° ͜ʖ ͡°) po prostu o tę konkretną pozycję mi chodzi czy warto.
  • Odpowiedz
  • 0
@matra ja akurat lubie tak jak gra 1,5-2,5h trwa. Bo tyle jak juz siadam to mam czasu. Te gry 40m-1h zwykle wzbudzaja u mnie wieksze poczucie losowosci i niedosyt.
  • Odpowiedz
@matra: cena dobra, za swój używany-ale-jak-nowy Smallworld dałem stówę i też byłem zadowolony, sklepowo chodzi w okolicach 130. Jednak faktycznie, sens gry zaczyna się od trzech osób, na dwie jest mocno szachowo i łatwo policzyć czy lepiej bić przeciwnika (a zwykle warto, bo jest tylko jeden), czy panoszyć się po innych terenach.
  • Odpowiedz
@matra: tez potwierdzam ze na 2 osoby nie warto. Robi sie wtedy z gry matematyka na poziomie podstawowki no i trzeba sobie ustalac jakies home rulesy zeby niektore rasy nie laczyly sie z konkretnymi prefiksami bo sa wtedy przegiete i bezsensowne
  • Odpowiedz