Aktywne Wpisy
Ja #!$%@? ale ze mnie zjeb. Podeszła do mnie typiara na budowie, lat 25, od klimatyzacji. Prawie h ze mną gadała o wszystkim i niczym, cyc na wierzchu. Ładna, piękna, łagodna twarz. A ja już zauroczony, fajna autystyczna, ładna sukienka zwiewna. Z początku obserwowała jak druty ciągnąłem. A ja już zauroczony nią, oczarowany xDD Beka z śmiecia co raz kobieta dla niego była miła a on już sobie wyobraża nie wiadomo co,
OldTimer11 +55
Moja różowa ogląda cały sezon od początku i przed chwilą zwróciła mi uwagę na rzecz, która CHYBA została tu przegapiona. W 4 odcinku gdy weszła Luśka to przy stole zapytała ona Szczocha skąd jest i on odpowiedzial że z Łodzi. Łucja na to, że mają wspólnych znajomych z kortów tenisowych. Na te słowa Szczoch dosłownie zamiera.
Może Lucy go kojarzy z reala. Może wie jaka jest prawda na temat szczochowego życiorysu, a
Może Lucy go kojarzy z reala. Może wie jaka jest prawda na temat szczochowego życiorysu, a
Kurczak w boczku z sosem porzeczkowym.
Składniki:
• 3 piersi z kurczaka
• 2 ząbki czosnku
• 1 pęczek świeżego tymianku
• 12 goździków
• 1 cytryna
• 1 łyżka miodu
• ½ pęczka świeżej bazylii
• 100 g suszonych pomidorów z zalewy olejowej
• 12 cienkich plastrów wędzonego boczku
• 1 limonka
• 3 łyżki cukru
• 150 g mrożonych czarnych porzeczek
• 70 ml białego wytrawnego wina
• 1 łyżka octu winnego
• 50 g masła
• sól, pieprz, olej rzepakowy.
Sposób przygotowania:
1. Każdą pierś kurczaka kroimy na 4 kawałki w poprzek. Mięso marynujemy w posiekanym ząbku czosnku, utartej w moździerzu mieszaninie 6 goździków, posiekanego tymianku, oleju rzepakowego, w startej skórce z cytryny, miodzie i pieprzu. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na kilka minut.
2. Na każdy kawałek zamarynowanego kurczaka układamy listek świeżej bazylii, kawałek suszonego pomidora, po czym wszystko zawijamy w plasterek boczku. Można spiąć je drewnianą wykałaczką lub szpadką do pieczenia szaszłyków.
3. Tak przygotowane kawałki mięsa układamy na blasze z pergaminem, dorzucamy cząstki limonki i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C na 12 minut.
4. Sos porzeczkowy: na rozgrzanej patelni upalamy cukier na złoty karmel, dorzucamy rozgnieciony ząbek czosnku, gałązki tymianku, kilka gożdzików, na to wsypujemy mrożone czarne porzeczki, zalewamy wszystko białym winem i octem. Kiedy porzeczki się podgotują i wypuszczą sok, zaciągamy wszystko zmrożonym masłem, dokładnie mieszamy i dusimy powoli kilka minut na małym ogniu, aż sos ładnie zgęstnieje. Na koniec do sosu dorzucamy kilka zmrożonych porzeczek, podgrzewamy i sos gotowy.
5. Na talerz wylewamy sos, układamy upieczone kawałki kurczaka w boczku, dekorujemy listkami tymianku.
#gotujzwykopem #gotowanie