Aktywne Wpisy
Z ambitnej osoby, z wyróżnieniami na studiach na politechnice, doszłam do momentu, że po prostu marzę o pracy typu żabka / biedronka / stacja paliw, ale nie wiem jak zniosę presję rodziny, że jak to tak, ja taka mądra miałam być, a w sklepie pracuję. 3 lata pracy z szefem narcyzem sprawiło, że czuję, że spleśniał mi mózg, a pewność siebie szoruje po dnie ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Elberus +97
Diabeł dał nam więdzę co jest dobre a co złe, a bóg wyrzucił z nieba, diabeł obiecywał radość i szczęście, a bóg straszył piekłem i cierpieniem, bóg kilka razy zabija cały świat, a nawet swojego syna.
Proszę uzasadnić swój wybór.
Kto w biblii jest gorszy
Na rok przed śmiercią Albert Einstein pisał do filozofa Erika Gutkinda: "Słowo bóg jest dla mnie niczym więcej niż wyrazem i wytworem ludzkiej słabości, a Biblia zbiorem dostojnych, ale jednak prymitywnych legend, ponadto dość dziecinnych. Żadna interpretacja, niezależnie od tego, jak subtelna, nie może tego zmienić"
No i na tym skończymy jehowcu. Nara :)
Albert Einstein
Nara
@marekrz: cytat z młodego Einsteina który chciał jak kazdy z nas zrozumieć sens boga, a który z wiekiem zrozumiał ze świat właśnie tego boga nie potrzebuje?
Nie ma w tym cytacie nic na