Wpis z mikrobloga

@FIFO gowno prawda. Hipnagogi sa pomieszaniem stanu swiadomego z nieswiadomym. Dlatego osoba widzaca obrazy uwaza ze to jej autorskie projekcje a w rzeczywistosci taki sen jest chaotyczny i sklada sie z mnogosci scen
@FIFO: tutaj rację ma @prut: , przecież wchodząc w sen nie musisz mieć paraliżu (przecież tak wchodzimy w 99,99% przypadków) a hipnagogi i tak się pojawiają, one są pewnym informatorem mówiącym że już jesteś blisko snu. Dlatego stwierdzenie że pojawiają się i bez metody WILD to prawa ;)
@adamak2k: wtedy masz już wrażenie że masz to przed oczami, dlatego ludzie czasem tak się tego boją, bo jest to bardzo
@FIFO paraliż przysenny? Pewnie chodzi o stan kiedy cale cialo juz lezy zrelaksowane ale w kazdej chwili możesz się podniesc?

Ja mam hipnagogi jak klade sie spac. Czesto mysle sobie wtedy ze to najdziwniejsze doznanie z calego zycia
@prut: Paraliż to jak się nie możesz ruszać ale jesteś świadomy.
@dzika_czupakabra: No próbowałem Wilda ale nie wyszło. Dwa razy podeszłem. Za pierwszym razem jak się podniosłem to osłabiony byłem i senny bo długo bez ruchu leżałem. Potem próbowałem z otwieraniem oczu co 30 sekund, ale patrząc tak na swoją rękę leżąc na boku co kilkanaście sekund troche się zaczął pojawiać strach i odpuściłem wmawiając sobie że będę świadomy etc.
@adamak2k: To też były hipnagogi, realistyczne niekontrolowane obrazy w głowie :D Ale te podczas paraliżu sennego masz przed oczami, jakby to wszystko co widzisz działo się na prawdę. Często i bez paraliżu są takie rozbudowane hipnagogi, np. już zasypiasz, otwierasz na chwilkę jeszcze oczy i widzisz coś przed sobą, u mnie to przeważnie coś strasznego xd
Jak próbujesz WILD'a to pamiętaj żeby przed nim się zrelaksować, w trakcie myśleć jak najmniej,