Wpis z mikrobloga

jak wygląda sprawa z anulowaniem płatności w #transferwise ? przez przypadek wysłałem 1000 funtów zamias 100 i chce wycofać płatność. Niby mają tutaj instrukcję, ale ja nie mam opcji cancel. Napisałem na czacie do ich customer service i powiedzieli, że mi wycofają płatność i wróci mi 1000 na konto, ale tranzakcja ma status 'CONVERSION SUCCESSFUL' więc według ich regulaminu nie da się anulowac. Niby moge przelać sobie kasę spowrotem z polskiego konta, ale do tego czasu wejdą mi na konto direct debity i może się zrobić niedozwolony debet. Najgorsze, że nie mam żadnego potwierdzenia, że przyjęli zlecenie anulowania płatności, więc boję się, że po prostu wyślą kasę do PL. #emigracja #uk
  • 5
@patrol798: co ciekawe, zawsze nawet przy gównianych kwotach pojawia mi się dodatkowe okienko lloyds fraud protection z potwierdzeniem moich danych i danych karty, a teraz wyjąłem 1000 z konta bez dodatkowego sprawdzenia. A transferwise używałem raz pół roku temu więc to raczej nie mogło być potraktowane jako normalne zachowanie. Co ciekawsze to chyba największy przelew jaki wyszedł z mojego konta jednorazowo więc tym bardziej dziwne że fraud protection nie zadziałało.