Wpis z mikrobloga

#grafika
Dobra, muszę trochę ponarzekać bo się zagotowałem przez Januszy. Na stronach tego typu ogłaszają się ludzie którzy nie dość że są cholernie roszczeniowi, to proponują takie ceny że rzygać się chcę.
3 propozycje katalogu po 30 stron - spoko, jak chce mieć profesjonalizm "na już" to 50 zł netto * 30 stron * 3 katalogi, to mogę projektować. Profesjonalizm - 3 propozycje katalogów xD pick one.

No i jeszcze Logo marki odzieżowej z księgą znaku, budżet 250 zł. Ktoś chyba naczytał się jakiś blogów "co jest potrzebne do stworzenia marki sukcesu" i chce księgę w cenie buta Timberlanda xDDD

Jak tu się nie #!$%@?ć. I tak pewnie przyjdzie jakiś gimb co zrobi zlecenie za 90 zł.
Pobierz D.....g - #grafika
Dobra, muszę trochę ponarzekać bo się zagotowałem przez Januszy. ...
źródło: comment_6Tzeb5RCT03vmP8PddO4gwVWGFJC8nte.jpg
  • 21
@peon125:
projekty staram się wycenić indywidualnie w zależności od potrzeb klienta.
Jeśli wiem że jest to Janusz, który potrzebuje najprostszy logotyp (sam font) - nic wymyślnego, bez analizy rynku, konkurencji, potencjalnych klientów to mogę trzasnąć nawet za 200 zł. Mimo tego zawsze staram się uświadamiać klientów że za jakość się płaci, a za 200 zł wątpię żeby ktokolwiek zaprojektował mu coś na czym będzie mógł budować markę. Ogólnie najlepiej sobie przeliczać
@Dzwoneg: To chyba jeszcze nie widziałeś zleceń na olx.pl
Oferta zlecenia typu strona wizytówka i wynagrodzenie w formie "Można sobie umieścić w portfolio jako współpracę z nasza firmą." :)
@fegwegw: pytanie czy będą? Nie raz słyszałem już hejt na branże że Janusz zapłacił pieniądza i dostał gówno "Jak tak można! Graficy tak bardzo nierzetelni!"

@nophp: z perspektywy Janusza - jak znajdzie się jakiś cep co zrobi za darmo to będzie stronka, jak nie to trudno, nic nie straci bo i tak nie przeznaczy budżetu na stronę. Meh, człowiek już siedzi kilka lat w tym, a z rynkiem co raz
@Dzwoneg: Coraz gorzej, ponieważ zaczyna się robić monopol w Polsce. Duże firmy zabierają dobrych klientów, a reszta woli gimbaze. Zresztą nawet małe firmy zaniżają swoje ceny.
Jeśli wiem że jest to Janusz, który potrzebuje najprostszy logotyp (sam font) - nic wymyślnego, bez analizy rynku, konkurencji, potencjalnych klientów to mogę trzasnąć nawet za 200 zł.

@Dzwoneg: Z kim przystajesz, takim się stajesz. Niby 200 zł, ale Janusz poleci Cie Januszowi i nagle się okazuje, że obracasz się tylko wśród Januszów i to dla nich pracujesz. Lepiej odcinaj się od takich tematów, bo Cię w końcu wessie.