Aktywne Wpisy

odyn88 +125

SombreroTaco137 +10
Matka powiedziała, że jestem jakiś dziwny, bo nie chce zjeść usmażonych kotletów mielonych, które zostały zamrożone 5 dni temu, a teraz są odmrażane i ponownie smażone.
To coś dziwnego, że mnie to brzydzi?
Dla mnie to wygląda jak słusznie zapomniany przysmak z komuny.
#pytanie #pytaniedoeksperta #gotujzwykopem
To coś dziwnego, że mnie to brzydzi?
Dla mnie to wygląda jak słusznie zapomniany przysmak z komuny.
#pytanie #pytaniedoeksperta #gotujzwykopem
Zjadłbyś ze smakiem takiego kotleta?
- Zjadłbym se smakiem 74.0% (1279)
- Brzydzi mnie 26.0% (449)

Dobra, muszę trochę ponarzekać bo się zagotowałem przez Januszy. Na stronach tego typu ogłaszają się ludzie którzy nie dość że są cholernie roszczeniowi, to proponują takie ceny że rzygać się chcę.
3 propozycje katalogu po 30 stron - spoko, jak chce mieć profesjonalizm "na już" to 50 zł netto * 30 stron * 3 katalogi, to mogę projektować. Profesjonalizm - 3 propozycje katalogów xD pick one.
No i jeszcze Logo marki odzieżowej z księgą znaku, budżet 250 zł. Ktoś chyba naczytał się jakiś blogów "co jest potrzebne do stworzenia marki sukcesu" i chce księgę w cenie buta Timberlanda xDDD
Jak tu się nie #!$%@?ć. I tak pewnie przyjdzie jakiś gimb co zrobi zlecenie za 90 zł.
@Dzwoneg: albo firma januszex która nie ma kosztów bo na dotacjach jedzie i może na 0 marży robić.
@Dzwoneg: Jeśli zrobi, i będą zadowoleni, to w czym problem?
projekty staram się wycenić indywidualnie w zależności od potrzeb klienta.
Jeśli wiem że jest to Janusz, który potrzebuje najprostszy logotyp (sam font) - nic wymyślnego, bez analizy rynku, konkurencji, potencjalnych klientów to mogę trzasnąć nawet za 200 zł. Mimo tego zawsze staram się uświadamiać klientów że za jakość się płaci, a za 200 zł wątpię żeby ktokolwiek zaprojektował mu coś na czym będzie mógł budować markę. Ogólnie najlepiej sobie przeliczać
Oferta zlecenia typu strona wizytówka i wynagrodzenie w formie "Można sobie umieścić w portfolio jako współpracę z nasza firmą." :)
@nophp: z perspektywy Janusza - jak znajdzie się jakiś cep co zrobi za darmo to będzie stronka, jak nie to trudno, nic nie straci bo i tak nie przeznaczy budżetu na stronę. Meh, człowiek już siedzi kilka lat w tym, a z rynkiem co raz
-"panie, ale na monitorze wyglądało inaczej!!!111one11"
-"zły pan masz monitor"
@Dzwoneg: Z kim przystajesz, takim się stajesz. Niby 200 zł, ale Janusz poleci Cie Januszowi i nagle się okazuje, że obracasz się tylko wśród Januszów i to dla nich pracujesz. Lepiej odcinaj się od takich tematów, bo Cię w końcu wessie.