Aktywne Wpisy

Kantar +81
Mi się podoba zawieszenie babiarza.
Wiadomo że ci głupsi będą coś o tym sapać (zabierajo wolność xDddd) ale jak babairz ma ochotę na dodawanie takich uwag jak wujas przy weselu to niech to robi prywatnie przed telewizorem a nie za państwowe pieniądze.
W normalny kraju pewnie dostałby jeszcze karę pieniężną
#paryz2024
Wiadomo że ci głupsi będą coś o tym sapać (zabierajo wolność xDddd) ale jak babairz ma ochotę na dodawanie takich uwag jak wujas przy weselu to niech to robi prywatnie przed telewizorem a nie za państwowe pieniądze.
W normalny kraju pewnie dostałby jeszcze karę pieniężną
#paryz2024
GeDox +1626
Co dzień będę wrzucał tego posta. Dopóki nie zostanie przewieziony do polskiego aresztu.
Sebastian Majtczak urodzony 31.05.1991 w Bonn, zamieszkały w Łodzi, prowadzący spółkę Rigello Sp. z o.o. jest poszukiwany czerwoną notą Interpolu.
#majtczak #sebastianmajtczak #codziennymajtczak
Wołam: @zarty-na-bok
Sebastian Majtczak urodzony 31.05.1991 w Bonn, zamieszkały w Łodzi, prowadzący spółkę Rigello Sp. z o.o. jest poszukiwany czerwoną notą Interpolu.
#majtczak #sebastianmajtczak #codziennymajtczak
Wołam: @zarty-na-bok
źródło: 004fcd0b86a1771101f2c4de16a1d827dabc40a6f15bf2520c0e7a20e273be10
Pobierz

pytanko do ludzi zajmujących się bitcoinem. Jak wygląda sprawa z rozliczaniem się z handlu kryptowalutami.
Ogólnie mam własną działalność i chce w coś inwestować nadwyżki. Z tego co wyczytałem to nie płacę VAT tylko 19 procent od zysku na PIT-36. Rozliczam się raz na rok? Czy po każdej transakcji? Mógłby mi ktoś o przybliżyć?
#bitcoin #podatki #kryptopomocnik
Serio, wierzysz w to że jak przelejesz potem pieniądze na swoje konto bankowe to US zapuka Ci do drzwi?
@brylant_brylant: Zależy jeszcze o jakich kwotach mowa, jak sobie kupisz np. auto, a z zeznań wynika że nie powinno być Cie na nie stać... ;)
- kupno na dawno już nie istniejących giełdach
- kopanie dawno temu na domowym komputerze
- po prostu dostałem w czasach, gdy były praktycznie bezwartościowe
?
Płacę podatek wg skali bądź liniowy od całości przychodu ze sprzedaży?
Nikt się nie czepia "panie, a skąd pan to masz?"?
w dubaju chociaż VATu nie ma :)
@pawlo74: podatek dochodowy wprowadzono w XX wieku, zaledwie kilka pokoleń temu, więc to raczej nowość dzisiejszych czasów
@pawlo74: Nie masz pojęcia o ekonomii i podatkach.
Podwójne opodatkowanie było by gdybyś raz miał kwotę X opodatkowaną, a potem ponownie kwotę X.
Tymczasem nieboraku i znafco niczego podatek płacisz od kwoty Y, zysku wypracowanego z kwoty już opodatkowanej X. Gdybyś nic nie robił z kwotą X, nie było by podatku, a tymczasem pomnożyłeś ją zyskując kwotę zarobku Y i od tej wartości
- kupiłeś na giełdzie za jakąś konkretną kwotę, płacisz podatek od kwoty kupna pomniejszoną o kwotę sprzedaży.
- obliczasz koszt zużycia energii elektrycznej, koszt sprzętu i rzeczy tego typu, to jest twój koszt, zyskiem są wydobyte bitki
- podatek od darowizny płacony według ówczesnego kursu (???)
A mnie chodzi o to, że mogę nie być w stanie się do dogrzebać i jestem skłonny dla spokoju przyjąć że cały przychód ze sprzedaży to zysk, pytanie tylko czy to przejdzie.