Aktywne Wpisy
agaciksa +28
Na wstępie proszę o pamięć, że każdy jest niewinny dopóki jego wina nie zostanie udowodniona.
#gwalt #afera
tl;dr za namową @Dantte ku przestrodze wszystkich kobiet, tworzę ten wpis: złożyłam do prokuratury zawiadomienie o gwałcie przez użytkownika wykopu.
Prokuratura umorzyła zanim dostali jakiekolwiek dowody, ale złożyłam zażalenie. Konsekwencje spotkania pewnego użytkownika tego portalu ciągną się za mną po dziś dzień, problemy psychiczne i miesiąc w psychiatryku.
Zaczynając od początku - zerwałam z chłopakiem,
#gwalt #afera
tl;dr za namową @Dantte ku przestrodze wszystkich kobiet, tworzę ten wpis: złożyłam do prokuratury zawiadomienie o gwałcie przez użytkownika wykopu.
Prokuratura umorzyła zanim dostali jakiekolwiek dowody, ale złożyłam zażalenie. Konsekwencje spotkania pewnego użytkownika tego portalu ciągną się za mną po dziś dzień, problemy psychiczne i miesiąc w psychiatryku.
Zaczynając od początku - zerwałam z chłopakiem,
Z każdym dniem od ujawnienia szczegółów BK0% coraz mniej chce mi się żyć i pracować. Po co to wszystko było? Szkoła, studia, praktyki, zmiany pracy, podnoszenie kwalifikacji, kursy, certyfikaty, nawet się przebranżowiłem 9 miesięcy temu na IT (cudem złapałem pracę jako junior). I to wszystko po to tylko żeby skończyć na wiecznym wynajmie jak szczur.
Nie będę mógł stworzyć sobie swojej własnej komfortowej przestrzeni bo landlord nie pozwoli pozbyć się meblościanki z
Nie będę mógł stworzyć sobie swojej własnej komfortowej przestrzeni bo landlord nie pozwoli pozbyć się meblościanki z
#nes #konsole #pegasus #emulacja #raspberrypi #gry
za każdym #!$%@? razem xD
Retrosektor powoli się rozwija i jeszcze się dociera. Autor ma problemy np. z przechwytywaniem obrazu (nagrywa ekran kamerą), montażem oraz długością materiału, ale ma również sporo dobrej treści, więc warto śledzić jego kanał. :)
Czy tylko jak zainstalować retropie, wgrać grę, skonfigurować pada.
Co?
@gchmurka: Oczywiście że gościu z filmu nie ogarnia jak ustawić config. On tylko retropie instaluje xD Z tego co widzę to on nawet samby w retropie nie ogarnia.
Myślę, że autor z czasem szerzej ogarnie temat (tak pisał gdzieś pod filmem).
Nie oto chodzi, nie chcę tutaj wyjść na moderatora elektrody xD Po porstu autor jest laikiem i nie przedstawi ci nic więcej czego sam nie przeczyta i nie zrozumie w internecie co samo w sobie nie jest złe, ale pisanie że "w końcu dobry opis" to dosyć duże nadużycie bo ten film nie różni się od masy filmów na polskiej tubie.
Kolejna sprawa że mógłbyś to wszystko
Ja jestem tylko widzem i subskrybuje jego kanał od dłuższego czasu.
Masz rację co do wad tego filmiku i zgadzam się, że, całe szczęście, Retrosektor nie robi z siebie mentora.
Do jakości np. arhn.eu mu jeszcze sporo brakuje, ale, jak mówiłem, wierzę, że jeszcze się "dotrze".
Materiał, moim zdaniem, jest "w końcu dobry", bo jakoś nie trafiłem na nic tak konkretnego (ale w sumie
btw Ja mam nieoficjalną obudowę też za jakieś 2$ i jest idealna. Mam dostęp do wszystkich pinów, rpi jest tylko przykręcane do podstawy i można ją łatwo rozłożyć. Jedyna wada za tą cenę to chyba tylko kiepskie kolory plastiku.
Zamiast kombinować jak koń pod górę warto najpierw posłuchać bardziej doświadczonych użytkowników.
A ogólnie pomysł z Raspberry troszkę za bardzo przekombinowany. Wystarczy kupić używane Wii (~120 pln), przerobić i grać w co się chce na oryginalnej konsoli nintendo.
@Clefairy: Niby tak, ale na RPi z RetroPie odpalisz więcej systemów, soft jest w miarę aktualizowany i masz kilka bajerów w stylu filtrów ekranowych, overlay'ów itp itd.
Mam Wii i Raspberry. Do emulacji korzystam z RPi. Wii tylko do gier natywnych lub z eshopu.