Wpis z mikrobloga

@fervi: O. A możesz rozwinąć "odpowiednio"? Bo moja wiedza jest dość ograniczona i w mojej głowie (wiem, naiwne) instalator zapyta mnie czy nie chciałbym czasem zainstalować Manjaro w miejsce Windowsa 10 i będzie po problemie...
@paczesik: Ogólnie warto mieć wspólny /boot. Instalujesz system wydzielając partycje jak zwykle "/". Najlepiej nie instalować bootloadera, wtedy załaduje się mint, a z niego dodasz Manjaro
@paczesik: Szansa zawsze jest że coś się posypie, ale większa jest szansa, że Manjaro po prostu wykryje Minta i doda go do bootloadera. Instalator Manjaro prowadzi za rączkę.
W razie problemów na forum manjaro.pl na pewno uzyskasz pomoc.
@paczesik Kiedyś miałem Windowsa i Ubuntu. W miejsce Ubuntu chciałem minta. Instalator zapytał czy chcę zainstalować minta w miejsce Ubuntu. Kliknąłem tak i sformatował mi cały dysk ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@paczesik: Nie odpowiem ci na to niestety... od lat mam na wszystkich partycjach system plików ext4 (linuksowy). I nie wiem czy ta opcja pozwala też na zmianę systemu plików na danej partycji. Wydaje mi się, że nie. Pewniejsze będzie użycie "Ręcznego partycjonowania" (Tu trzeba uważać i wiedzieć gdzie co się ma). Ewentualnie tak jak pisałem przygotowanie partycji wcześniej za pomocą gparted.