Wpis z mikrobloga

Mirki z #elektronika #nodemcu ma ktoś pod ręką NodeMCU V3 i suwmiarkę? Albo choć linijkę? Potrzebuję dokładnych wymiarów PCB w rzucie poziomym (wystarczą zewnętrzne wymiary obrysu, długość i szerokość), a w necie nijak nie mogę znaleźć.
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Solitary_Man: no nie, w międzyczasie znalazłem, doszedłem do wniosku, że choćbym się wściekł, nie wejdzie i zamiast Node doi projektu wsadziłem gołego ESP. I jeszcze mi luz został na PCB :)
  • Odpowiedz
@Solitary_Man: jeszcze nic, dopiero projekt mam. Swoją automatykę domową, aktualnie pracującą na Atmelach przerabiam na nowocześniejszą formę, z założenia współpracującą z serwerem domoticza, obecnie wszystko na piechotę, programowane od zera samemu, komunikacja między urządzeniami po RS485, działa to, ale jakakolwiek integracja ze światem zewnętrznym wymagałaby albo doktoratu albo zrobienia tego od nowa, co też postanowiłem uczynić, tym razem korzystając z gotowych rozwiązań, jedynie preparowanych pod siebie.
Wymyśliłem sobie modułowe "klocki":
  • Odpowiedz
@Solitary_Man: ESP sie dopiero będę uczył, poprzychodzą mi zamówione komponenty i dopiero do tego usiądę. ESP Easy to ten język, w którym soft się składa z gotowych modułów? Szczerze mówiąc raczej nastawiam się na pisanie, lua chyba raczej. Gotowe biblioteki też mam do dyspozycji, a jednak można więcej.
  • Odpowiedz