@zagorzanin: jest krzywo zdjęcie zrobione, tymczasem kamera do tego ujęcia jest prosto i z innymi parametrami. Ale ze cień nakładany jest realistycznie to mózg nie wie jak to zinterpretować
@loczyn: zrobiłem tak, to poprzednia wersja. Niestety światło leci mniej-więcej z lewego górnego rogu czyli poza brzegiem klapy, spojlerem i kawałkiem dachu nic nie jest oświetlone. To ujecie ma przynajmniej światło na przód... I tak wygląda kijowo.
@loczyn: z redneru mogę co najwyżej koła. I taki byłby plan. Ewentualnie ruszać cały samochód ale to trochę bez sensu, to auto powinno być stabilne a otoczenie sie ruszać
@loczyn: dobra motion blur w PSie to mi raczej rozmaże wszystko po równo. Nie wiem, chyba ze ten w gimpie jest taki "ynteligentny" a w ps-ie pozwala na narysowanie ścieżki ruchu?
Trochę ruszyć może, choć myślałem, ze jak jest pro fotografia to będzie stabilna więc nie będzie rozmycia na obiekcie.
w sumie najgenialniejszy to jest bialy gradient z lewej... ze tez na to nie wpadlem...
@Naxster: To nie tyle gradient co taki "diffuse" ogólnie podbija delikatnie jasne miejsca + nakłada taką mgiełkę kolorową na całość, robiąc też lightwrapa.
#grafika3d #wykopowasekcjablendera
Jak sie daje motion blur na zdjęcia?
chociaż ja myślałem o MB z renderu.
Ewentualnie ruszać cały samochód ale to trochę bez sensu, to auto powinno być stabilne a otoczenie sie ruszać
best i can do:
@Naxster: Nie no zawsze trzeba trochę ruszyć ;)
Trochę ruszyć może, choć myślałem, ze jak jest pro fotografia to będzie stabilna więc nie będzie rozmycia na obiekcie.
no i jak chciales:
Komentarz usunięty przez autora
Zaznaczyles tlo i dales mu prosty blur po linii?
@Naxster: Tak :) Inna wartość na tle, inna na aucie. Koła zrobiłem Radial Blurem.
@Naxster: To nie tyle gradient co taki "diffuse" ogólnie podbija delikatnie jasne miejsca + nakłada taką mgiełkę kolorową na całość, robiąc też lightwrapa.