Aktywne Wpisy
Al-3_x +19
Mi to coraz bardziej wygląda na kontrolowany przewrót. Fakt, że wiele jednostek poddaje sie bez walki albo nawet nie próbują zatrzymać działań Wagnera tylko ich przepuszczają na blokadach. Jakby wojsko rosyjskie tam było tylko po to by zapewnić działania pozorowane i utrzymać stabilność na miejscu. Z tego co wiem oddziały Specnazu odmówiły opuszczenia koszar w Moskwie. Z kolei oddziały legiony wolnej rosji wezwały do nieograniczonych działań partyzanckich. Jedno jest pewne. Kucharz nie
Pentylion +40
#ukraina no to mamy legion wolnej rosji, wagnera, stara wladze, rozsierdzonych patriotow. Przydaloby sie cos jeszcze na dalekim wschodzie i mozna zaczynac larp 1917 albo stalkera jak kto woli
#krakow #smog
O to że ludzie palą śmieciami i mają w dupie innych?
O to że cześć zanieczyszczeń to transport ze wsi, z GOPu i Czech/Niemiec?
O to że miasto jest w dole?
@raFFcio: Ale po namyśle, to jest całkiem dobry pomysł. Przynajmniej naglośni sie problem.
@raFFcio: Prawo jest kulawe w tej sprawie.
Miasto mało może w tej sprawie.
Tu trochę prawdy w tym jest, ale specyfika miasta i tak nas na to skazuje.
Spójrz sobie na mapę Krakowa z lat 90 i zobacz ile wtedy było zakładów i pomyśl jakie
A ja badań nie znam dokładnych, ale nie sądzę, że samochody (źle eksploatowane) i palacze nie mają żadnego wpływu. Jakiś mają.
A to, że prawo jest kulawe to jest właśnie ich zadanie, żeby je załatać. I gnoić osoby spalające śmieci i węgiel w nieodpowiedni sposób.
A można też komunikację miejską faktycznie za darmo wprowadzić w takie dni,
Poradzono, zniknęła większość zakładów i fabryk.
Mają ale dużo mniejszy niż janusze którzy spalają śmieci.
Miasto nie ustala prawa.
@raFFcio: Więc chcesz pozwać samorządy, że za słabo lobbowały, czy coś?
@raFFcio: To przyjdzie ci taki freetard jeden z drugim i powie, że mój dom, moją twierdzą i żeby mu się lewaki nie wtryniały do paleniska. Przeglądnij tematy
@raFFcio: Nie. Kwestia prawa.
@raFFcio: A to nie jest dziecinada? W dodatku trzeba założyć, że ma ten nieodśnieżony chodnik (za który, z resztą powinien dostać mandat, nawet jak nie pali śmieci)
@raFFcio: I? Zrobić mu siłowy wjazd na chatę jak tylko drzwi otworzy? No chyba nie...