Aktywne Wpisy

wrzeczysamej +33
ja #!$%@? Ameryka to kraj trzeciego świata, chodzę se właśnie po dolnym Manhattanie i co chwilę jak nie stado szczurów przebiegnie przez ulicę to jakiś dziwak ubrany w worek na śmieci. no i ofc wszędzie #!$%@? moczem xd

Tfor +69
Podsumowanie 19.06 w sprawie morderstwa Anastazji R. na Kos
Znalezisko do wykopania
Podsumowanie z poniedziałku 19.06 - nowe rzeczy, jak i powtórzę nieco to, o czym pisałem w podsumowaniu o godz. 13:45 i postach późniejszych. Jest chaos, bo późna pora.
Kolejność trochę losowa (trudno tu zrobić dobrą kolejność), źródła i cytaty (GRE->ENG) post niżej. Przypisy/indeksy odnoszą się do konkretnego cytatu i źródła (o ile nic w numerkach nie pomyliłem). edit: dobra, na
Znalezisko do wykopania
Podsumowanie z poniedziałku 19.06 - nowe rzeczy, jak i powtórzę nieco to, o czym pisałem w podsumowaniu o godz. 13:45 i postach późniejszych. Jest chaos, bo późna pora.
Kolejność trochę losowa (trudno tu zrobić dobrą kolejność), źródła i cytaty (GRE->ENG) post niżej. Przypisy/indeksy odnoszą się do konkretnego cytatu i źródła (o ile nic w numerkach nie pomyliłem). edit: dobra, na

Wydaje mi się, że złoto i nie tylko - raczej mówmy o metalach szlachetnych, mają przed sobą bardzo interesujący czas. Oczywiści wszystko zależy od sytuacji politycznej, czeka nas rok wyborów (Niemcy, Francja, Holandia itd + Brexit - co dalej) i ekonomicznej długi największych państw, inflacja, ekstremalnie przewartościowane indeksy, kryzys na obligacjach itd. Ponadto uważam, że cały sektor surowcowy dostał ostro po kieszeni (ropa, złoto, srebro, miedź no i softy), to jest kolejny czynnik. Podam tylko najważniejsze soft z 5 lat: pszenica -40.27%, kukurydza -44.10%, soja -16.48%,
Zapraszam do dyskusji :)
Moje typy (już od dawna) na początek srebro, później złoto, miedź, gaz, ropa i softy.
#ujowaekonomia #zloto #inwestycje
Tak więc deflacja z punktu widzenia dolara też jest możliwa.
A jedna uncja Au będzie
https://izloto.pl/zlote-monety-bulionowe-1-oz-kid80?mode=product&country=Polska&sort=11
@uzamkniete: Czyli?
@uzamkniete: Allegro znowu dopuściło złoto inwestycyjne do obrotu? Bo wypieprzyli cały dział po aferze z Bacą #kmwtw
@Ancro: Przeciez po to sie kupuje złoto, by je kiedyś z zyskiem sprzedać.
Jeśli złoto podrożeje x 10, to znaczy, że mamy niezły kryzys i te wzrost na 5-10% moich oszczędności nie zrewanżuje mi straty w innych obszarach.
@Ancro: Zakładasz, że będzie tak ciemna dupa, że pieniądz fiducjarny upadnie i będziesz płacił tym złotem za inne towary, czy co?
Ewentualnie, Republika Weimarska, albo wschodnia Ukraina, Wenezulea, Zimbabwe...