Wpis z mikrobloga

@Renegat16: zalezy o co pytasz, zimna woda miesu nie zaszkodzi, jezeli chcesz sie pozbyc bakterii to mycie jest bez sensu bo w niczym nie pomożesz a tylko rozchlapiesz je po zlewie, temperatura sama wszystkie wybije wiec w zasadzie po co? chyba ze mieso nie jest idealnie swieze i chcesz na upartego cos z nim zrobic.
@Aiween: Chodzi mi o taką zwyczajną sytuację w kuchni. Kupuję kurczaka na tacce w supermarkecie. Chcę go pokroić w kostkę i usmażyć. Bo jeśli mycie nie zaszkodzi, ale i nie pomoże to nie ma sensu :)
@Aiween: jeden madry. Straszenie rzekomą szkodliwościa kurczakow to zwykly czarny PR producentów innych mies. Wystarczy poszukac w necie artykulow i poslkie normy sa jednymi z ostrzejszych jezeli chodzi o jakosc miesa kurzego. Nie widzieliscie kurczakow z USA