Wpis z mikrobloga

Mirki bo zgłupieje, przebrnąłem przez masę testów i dalej nie wiem co wybrać.
Szukam telefonu dla żony, na czym mi zależy? Napewno odblokowywanie przez palec, dodatkowo żona lubi trochę robić zdjęcia więc fajnie by było aby telefon robił ładne i fajne zdjęcia, ostatnio miała Redmi 2 i była całkiem zadowolona :)
Fajnie jakby był w miare solidny.

O czym myślałem: Redmi Pro (plus za podwójną kamere), Redmi 3s (tani:) ), Nexus 5x (choć nie wiem czy plastikowy wygląd jej nie przerazi) lub Redmi 4 i trochę powyżej budżetu iphone 6.

Coś jeszcze polecacie? Telefon nie będzie służył do niczego wybitnego, przeglądanie netu, facebook, sms, telefon, robienie zdjęć i ewentualne ich przerabianie to max

Mój budżet to 1000 pln (kupowane zagranicą) lub 1200 w Polsce z fakturą VAT

#telefony #smartfon #technologia #xiaomi #apple #nexus
  • 23
@L3AD3R: @Mijagii: @anonim1133: No właśnie niby Redmi mają wszystko tylko ten aparat... to jest jedyna rzecz do jakiej nie jestem przekonany, a nie uważacie że Redmi pro będzie mimo wszystko robił lepsze zdjęcia? Czy to jest to samo i jedyny plus to rozmazanie?
@bocznica: To jaki telefon proponujesz w tej cenie?
@Pepperek: miałem podobny problem, miał być dobry aparat i w miarę długo działać.
Do wyboru masz Redmi Pro lub tańszego mi4c (jednak bez czytnika linii ), i ten drugi robi lepsze fotki.
mówimy tu o gorszych warunkach oświetleniowych, w dobrym świetle to każdy xiaomi robi dobre fotki
Wybrałem mi4c ze względu na dobrą promocję (95$) oraz jej zdolności do upuszczania telefonów, jak narazie jest zadowolona z aparatu oraz ekranu.
Lepsze parametry