Wpis z mikrobloga

@phoe: @CzuowiekMaupa: Przerabiam. Mam bazowy kod i muszę do modułu dodać swoje rzeczy. Takie pseudolaby na studbazie. Też tego nie ogarniam. Zmienne po angielsku, a komunikaty po polsku. To już lepiej aby wszystko było po polsku... Najgorzej mieszać.

@TX1683: Niejeden mi już Archa polecał. Jak skończę ten przedmiot to z chęcią. Na razie już parę razy system wykraczyłem, a Ubuntu jako tako znam, aby od nowa
  • Odpowiedz
@Atexor: Uczą cię pisania kmodów na studiach? W sumie fajnie, jeśli podłapiesz bakcyla to pieniężna ścieżka kariery z tego jest. No i ten zaszczyt kiedy sam Linus zmiesza cię z błotem na lkml ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@Tank1991: na czysto nie weszło. Weszło z "sudo apt-get install xubuntu-desktop"
Zrobiłem po tym jeszcze apt-get update i upgrade oraz uruchomiłem ponownie. Cóż... wygląd się za bardzo nie zmienił. Terminal jest biały (łomatko, #tylkonocny!), ustawienia inne tło i menu kontekstowe ciut inne. A tak to dalej to samo.
  • Odpowiedz
@Atexor: Jeśli faktycznie chcesz się w to wgryźć to
#1 Przestań wgrywać od nowa jak coś pójdzie nie tak
#2 Załóż sobie jakieś średniozaawansowane distro które nie prowadzi cię za rączke. Dla mnie w '98 był to Debian, ale dzisiaj bym cię prowadził w stronę Arch (którego nie lubię i nie używam) albo Sabayon (taki Gentoo z nadmuchiwanym kołem wokół brzucha). Na ubuntu i jemu podobnych bym sobie założył bana.
  • Odpowiedz