Wpis z mikrobloga

@Nastruj: gotować w tej samej wodzie można dowolną ilość razy, parówki mają coraz głębszy smak, aczkolwiek trzeba dolewać za każdym gotowaniem odrobinę wody, bo wyparowuje. Po około 10 dniach zalecam zmienić wodę, gdyż zaczyna nieprzyjemnie pachnieć jak sucha parówka
  • Odpowiedz
@Nastruj Trzymaj jak najdłużej. Im więcej parówek wygotujesz tym woda będzie bardziej aromatyczna, każda następna partia będzie lepsza, znam takich co po ugotowaniu przelewają wodę do słoika tudzież dębowej beczki.
  • Odpowiedz
  • 4
@Nastruj: po tygodniu dodaj marchew, pietruszkę, seler i por. Nie zapomnij ugotować makaronu. Rosół gotowy. Ewentualnie dodaj przecier pomidorowy i pomidorowa gotowa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Nastruj: Przypuszczam. że będzie to nasadzie rozpuszczania się cukru-stężenie danej substancji ma swoją granicę i od pewnego momentu w ogóle przestanie się rozpuszczać, tak jak np. cukier w szklance wody.
  • Odpowiedz