Wpis z mikrobloga

Nie jestem wielkim fanem anime choć czasami lubię sobie coś obejrzeć. Mam już za sobą kilka tytułów spod tagu #anime i tu pojawia się pytanie co warto obejrzeć dalej?
Co widziałem, jak oceniam:
- Shingeki no Kyojin 10/10
- Psycho-Pass 9/10
- Boku dake ga Inai Machi 9.5/10 Me gusta, połknąłem w jeden wieczór ( ͡º ͜ʖ͡º)
- Tokyo Ghoul 9/10
- Steins;Gate 6/10 nie porwało mnie choć pomysł dobry
- Death Note 10/10
- Sword Art Online 9/10
- Hotaru no Haka 10/10
- Stranger: Mukō Hadan 8.5/10
- Akame ga Kill! 9.5/10
- Elfen Lied 10/10
Pewnie było jeszcze kilka tytułów, których nie pamiętam, ale co teraz ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • 37
@Pol753: Ja ze swej strony polecam Tengen Toppa Gurren Lagann, Kill la Kill, FLCL, Darker than Black, Great Teatcher Onizuka, Code Geass, C - the money of soul and possibilities i ew. Kuuchuu Buranko jak chcesz coś bardziej awangardowego.
@Pol753: Tu autor tej dużej kolorowej rozkładówki. Powiem wprost: naoglądaj się trochę popularnych gówien póki jeszcze nie masz wyrobionego gustu. Masz do przerobienia jeszcze:

Highschool of the Dead
Mirai Nikki
Kabaneri
Mahouka
Aldoah.Zero
Nisekoi

Jak ci się odwidzi plebsowanie rzuć się na wyżej wspomnianą rozkładówkę.
@Pol753: Widzę ze szit sztorm poleciał ale olej te komentarze bo to zwykły ból dupy.

Ja polecam fajny romansik taki bez wielkich fajerwerk to toradora!
Z innych to poleciłbym jeszcze gosick - początek jest dość może trochę ciężko ale od polowy to chce sie bardzo oglądać i tylko maraton robić.
Vampire hunter d - nazwa mówi sama za siebie.
Hellsing - wersje ultimate najlepiej
A dalej to sobie juz ogarniesz.
@Luka_Wars: oglądałam, jak dla mnie najbardziej przehajpowana seria jaką kiedykolwiek widziałam. nudne było niemożliwie, całą historię można było zmieścić w mniej niż połowie odcinków. tragiczna narracja ! szczególnie w odcinku, gdzie umierają rodzice Anny.
bohaterowie, w niektórych przypadkach, zachowują się skrajnie nielogicznie (w sensie złego napisania, ich głupota nie była uzasadniona niczym), głębią też raczej nie grzeszyli (ale jak teraz sobie przypominam, to czasem zdarzały się im przebłyski). wymieniłabym więcej, ale