Wpis z mikrobloga

Cześć Cumple, z żoną wpadliśmy na pomysł zakupu konsoli, w zasadzie żona wrzuciła mi na messengerze link na olx, do kupienia #xbox360 przerobiona RGH2 za 700 zł. Cena wydaje mi się ok, wiadomo, że z grami "taniej" ( ͡° ͜ʖ ͡°). Dziś rozmawiałem z kumplem, i zaczął mi opowiadać o #ps4, i kurczę, nie powiem, kusi mnie ona. Jesteśmy z zoną lvl 31, dwójka dzieci lvl 8 i 2, generalnie nie gramy w gry, tzn obecnie sporadycznie bawimy się na #ps2 i jest ok, ale wiadomo, zachciało się czegoś więcej ;) I teraz mam dylemat, czy kupić tego starszego xboxa, czy zdecydować się na nowe #playstation 4. Nie jestem gadżeciarzem, nie jara mnie jedynie "posiadanie" czegoś modnego, po prostu szukam czegoś, na czym się czasami fajnie pobawimy. Czy na tym xboxie można grać on-line? Działa na nim Youtube? Są fajne gry? Czy PS4 faktycznie drogo wychodzi w grach? Zastanawiam się, czy zapłacić 700 zł za przerobionego xboxa, czy wylać więcej sosu na ps4.

Byłbym wdzięczny na jakieś bardziej rozwinięte za i przeciw niż "gracze xbox jedzo guwno" #pdk.

Dzięki i pozdro dla wszystkich konsolowych świrów!
  • 22
@haakenn: w czasach gdy gry na stara generacje kosztuja po kilkanascie zlotych kupowanie przerobki i ograniczanie sie tylko do gry single i nawet bez mozliwosci podlaczenia sie do netu jest bez sensu. PS4 jest obecnie bardzo tanie - 890zł za nowa 500gb slim, gry w okolicach premiery to okolo 200zl, ale juz po kilku m-cach spada to przynajmniej o polowe... o polowe. Wzialbym XOne + Live GOld + EA Access i