Wpis z mikrobloga

#epapierosy
Mirki kupiłem eVic VTwo Mini z czajniczkiem joyetech cubis i mam teraz kilka pytań?
1. Czy jest gdzieś instrukcja po polsku?
2. Jak ustawić poprawnie wszystkie parametry wzglądem 3 grzałek dodanych do zestawu?
3. Przy ładowaniu akumulatora LG poprzez micro nie ma możliwości chyba przeładowania, zwarcia czy innych problematycznych sytuacji?
4. Czy gotowe liquidy nie są przypadkiem za rzadkie, mogą być jakieś wycieki?

Grzałki to :1.5 ohma 8-20 W
:1.0 ohma 10-25 W
:0,5 ohma 15-30 W
  • 14
@ketometomen: na grzałkach ustawiasz max wattage j.w w wymienionym przedziale. W zestawie sa też grzałki ss możesz ich używać w kontroli temperatury.
Z cubisa nie ma możliwości wyciekòw jest to szczelna konstrukcja z utopioną grzałką i airflow od góry.
@ketometomen:

Ad. 1
W instrukcji za wiele nie ma, jak coś to pytaj tutaj.

Ad. 2
1.5 i 1.0 Ohm jarasz sobie metodą usta płuca (możesz sobie pykać), grzałka 0.5 Ohm wymaga zaciągania bezpośrednio do płuc.

W szczególności przy 0.5 Ohm, pamiętaj o dociąganiu, żeby liquid nie zbierał się w grzałce - czyli po puszczeniu przycisku ciągnij jeszcze przez sekundę.

Jak będziesz palił na trybie VW / Power to ustawiasz sobie
@kzyhu: @Oszczer: Polecacie jakieś ładowarki do aku? najlepiej z e-dymu.
Co do grzałek to na samym początku to radzicie trzymać się gotowców czy już bawić się w kręcenie?
W kwestii grzałek jaki jest szacowany czas palenia na w/w grzałkach.
Jaka jest różnica między tymi grzałkami jakie mam? Chodzi o rozprowadznie liqiudu czy może o szybsze nagrzewanie grzałek.
Przed pierwszym paleniem powinienem chyba dać kilka kropel na grzałeczkę i wlać 3/4
@ketometomen: tak jak @Oszczer pisze z zakrapianiem grzałki, ale jeszcze ważniejsze to przeciągnąć grzałkę na sucho (zaciągnięcia bez grzania), żeby sobie nowa, sucha grzałka zassała liquid. Grzałka zaciąga liquid od spodu dlatego ważne, aby brać odpowiednio długie buchy. podczas zaciągania grzałka pobiera liquid.
#epapierosy
Mirki mam problem z eVicem:(
Założona grzałka 1,5 liqiud zalany na pół baniaka, grzałeczka tez przed wkręceniem, zaciągnięty na sucho.
Problem polega na tym, że podczas palenia mam wyraźny, wyczuwalny posmak i lepkość liqiudu w ustach.
Chmura może być, smak raczej kiepski. Ustawione parametry na vw 20-25 W.
Co robię źle, gdzie tkwi problem.
No i ten świst przy zaciąganiu!!!
Góra czajnika odkręcona na maxa.