Wpis z mikrobloga

Z żalem zauważam, że ogrom Mirków i Mirabelek na wypoczku, także tych którym bliskie są wartości konserwatywne, a więc ci z pod znaku #4konserwy, dało się nabrać użytkownikowi @grubson234567, który wrzucił znalezisko o szumnym tytule:

Wyciekła instrukcja dla działaczy PiS i 60groszyzawpis

Wielka afera i w ogóle. Problem polega na tym, że tytuł znaleziska wprowadza w błąd, bo w artykule nie ma ani słowa o tym, jakoby ta instrukcja o której w znalezisku mowa, miała trafić także do jakichś płatnych trolli PiS.

Na marginesie: w samych komentarzach pojawiały się insynuacje ze strony neuropy, jakoby tag #ciamajdan również był wymysłem trolli PiSu. Podczas gdy w artykule czytamy: "Skorzystano z prześmiewczego hashtagu, który zapoczątkowali internauci na Twitterze, wyśmiewający protest przed Sejmem".

Zapytałem także samego zainteresowanego o tą kwestię, oczywiście nie wskazał mi ani w tym, ani w żadnym innym artykule na ten temat, skąd wziął swoje rewelacje, zamiast tego się chamsko odzywał. Zresztą, oceńcie sami (załączam poniżej).

#wykop #manipulacja #moderacjacontent #4konserwy #polityka
MattJedi - Z żalem zauważam, że ogrom Mirków i Mirabelek na wypoczku, także tych któr...

źródło: comment_v1dtIQ1ChvOtn0YTXOb3XcDCh8QtSiYo.jpg

Pobierz
  • 2
@MattJedi: Opozycyjne trole uznały widać, że atak jest najlepszą obroną ;). Widziałem już kilka zielonek o dorobku pod tytułem dwa komemtarze polityczne pod tym i już...

A że przez własny pryzmat patrzą i im się wydaje, że każdy musi mieć tak jak oni - cóż.

Najsmutniejsze w tym wszystkim jest to, że ci ludzie nie rozumieją, że wojna domowa to nie zabawa. Nawoływania do przemocy z ust prominentnych polityków opozycji, okupacja