Wpis z mikrobloga

@amn1337: Kamień rozgrzany do 300 stopni, przez co czas pieczenia tej pizzy wyniósł jakieś 9-10 minut. Z tego co zauważyłem (dużo razy piekłem już pizzę na normalnej blasze) - tutaj już ciasto nie wyrośnie więcej (a wcześniej na blasze się zdarzało). W smaku na pewno lepsza (ale nie wiem czy sam kamień się do tego przyczynił - czy ciasto, bo przepis też był eksperymentalny, inny niż wcześniej)
@macio55oz ale jak chcesz inne ciasto (równie dobre, bo ostatnio nawet robiłem i wszystkim smakowało), to trzymaj (przepis podwójny, na dwie blachy z piekarnika - nie na kamień): 500g mąki, 30g drożdży świeżych, 250 ml wody takiej ciepłej, pół łyżeczki soli, łyżeczka cukru (może troszkę mniej) i troszkę oliwy z oliwek. Czekasz aż wyrośnie, a pieczesz około 10-12 minut w 220 stopniach. Polecam ʕʔ