Wpis z mikrobloga

No niestety mirki. Macie dowód dlaczego przez ćwierć wieku w Polsce dużo się zmienia, żeby wszystko zostało po staremu. Nie liczcie kochani na to, że tu będzie oaza wolności gospodarczej i jakiejkolwiek innej. Skoro UBecy robią majdan po obcięciu im emerytur, a górnicy wyłażą zawsze kiedy ktoś wspomni o prywatyzacji, to co by było gdyby lekarzy, nauczycieli i urzędników wysłali do prywatnego sektora na własny kubek. Polska resortowa ciągnie się od Rzeczpospolitej szlacheckiej i długo jeszcze będzie naszym narodowym logo.

zielonek1000 - No niestety mirki. Macie dowód dlaczego przez ćwierć wieku w Polsce du...

źródło: comment_4pIDPNRqZtQCO9fRcBtjBIX1dOQAnMM1.jpg

Pobierz
  • 22
  • Odpowiedz
Skoro UBecy robią majdan po ocięciu im emerytur

@zielonek1000: bardzo płytko to sprowadziłem do UBeków. Tu chodzi o coś więcej ale się nie zrozumiem więc nawet nie będę się starał wyjaśnić (i wcale nie chodzi o UBeków).
  • Odpowiedz
@giefors: Tu chodzi nie tyle o rozwiązanie problemów finansowych (w skali budżetu to są grosze), tylko o przywrócenie elementarnej sprawiedliwości - słudzy totalitarnego ustroju powinni być wręcz ukarani, a nie nagradzani sowitymi emeryturami.
  • Odpowiedz
@zielonek1000: bardzo płytko to sprowadziłeś do UBeków. Tu chodzi o coś więcej ale się nie zrozumiem więc nawet nie będę się starał wyjaśnić (i wcale nie chodzi o UBeków).

@badtek: auto-correct, już poprawiłem
  • Odpowiedz
@kw401: może napiszę jeszcze raz to co napisałem:

>znam ludzi którzy w wieku 25 lat są przekonani, że zabranie sbkom emerytur rozwiąże wszelkie problemy finansowe w kraju, także tego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@k1fl0w:

bardzo płytko to sprowadziłem do UBeków. Tu chodzi o coś więcej ale się nie zrozumiem więc nawet nie będę się starał wyjaśnić (i wcale nie chodzi o UBeków).

Cóż za elokwentna i rzeczowa wypowiedź. Jeszcze trzymają procenty od wczoraj?
  • Odpowiedz
@k1fl0w:
Nie po prostu muszę uwzględniać stan fizjologiczny Twojej istoty szarej. Jeżeli jesteś #!$%@?, to warto żebyś się przyznał, będzie łatwiej rozmawiać.
Zakładając, że to typo, to i tak niewiele mogę wywnioskować z Twojej wypowiedzi, chociaż jestem trzeźwy.
Co to znaczy płytko? UBecy robią majdan, to raczej płytkie nie jest.
  • Odpowiedz
@PatologiiZew: Ubecy nie mają już wpływu na 3RP, tylko dołączyli się do protestów w obronie układu z magdalenki. Co z resztą bardzo źle świadczy o całym kodzie. Ja mam już na to #!$%@? bo już dawno temu postanowiłem wyjechać z tego kraju, czekam tylko aż skończę studia.
  • Odpowiedz
@zielonek1000: prawdziwym problemem to jest uznawanie ze problemem sa strajki nauczycieli kiedy #!$%@? sie system edukacji. Problemem jest wyzywanie od ubekow obywateli ktorzy protestuja w zupelnie innej sprawie.

No ale wiadomo, obywatel wrogiem partii, dobro partii dobrem narodu

Ciekawe ze nad tym postem jest inna istotka z orzelkiem na tle flagi. I to ktorys taki awek juz.
  • Odpowiedz
@zielonek1000: Zgadzam się, że protestujący to UBecy, ale mogłeś się jeszcze trochę postarać. Może uda się jakoś pokazać, że manifestujący to także k***y i mordercy. Mordercy wyszli na ulicę, gdy PiS zagroził, że będzie ich ścigać!
  • Odpowiedz
Nie po prostu muszę uwzględniać stan fizjologiczny Twojej istoty szarej.

@zielonek1000: możesz wierzyć lub nie ale nie pisze tutaj pod wpływem bo mógłbym napisać więcej niż powinienem. A naprawdę nie chce tutaj nikogo obrażać.
  • Odpowiedz
@crystaldragon:
To przykre co piszesz, ale w pełni rozumiem Twoją decyzję.
@Naxster:
Mam swoje zdanie i go nie zmienię.
Widzę kto protestuje i wiem kim są ci ludzie. Widzę też kto się tam dołącza i z kim trzymają transparenty. Nie każdy na wykopie ma 20 lat, niektórzy mają dzieci w tym wieku. Ja bym niektórym z nich na tej paradzie brudnego patyka do ręki nie podał.
  • Odpowiedz