Wpis z mikrobloga

Jest jedna rzecz która użytkownikom wykopu umknęła.
Wczoraj było ostatnie posiedzenie Sejmu w tym roku, gdyby w tym posiedzeniu Sejmu nie uchwalił budżetu mogłoby dojść do przedterminowych wyborów parlamentarnych.

Okupacja mównicy i śpiewanie przyśpiewek przez opozycję mogło nie być celem lecz środkiem do celu sparaliżowania działań rządu i nie zaakceptowania budżetu państwa na rok 2017.

Wołam też @marianoitaliano . Czy mógłbyś uwzględnić to w swoim wpisie?

Osobiście skłaniam się że jest to szczegół istotny i wart poznania.
Pikieta przed Sejmem była zarejestrowana już 13 grudnia. To wyklucza spontaniczne protesty.
#sejm #przemyslenia #4konserwy #ockham
  • 43
@a4z4a4 Ja wiem że Państwo nie czytają wpisów ale proszę się wysilić. Nie napisałem że nie mogą nie uchwalić w styczniu, ale że dla opozycji brak budżetu mogłoby być casus belli nie wyłączając przedterminowych wyborów. To śmieszne że sugeruje mi Pan #60groszyzawpis . Proszę się opamiętać.

@MariuszMickiewicz Musiały być zarejestrowane, ba! Gdyby nie były policja miałaby dobry motyw żeby ich rozpędzić. Ale nadal zastanawiam się czy użytoby siły.
@Brzytwa_Ockhama: na tej zasadzie to cokolwiek może uzasadnieniem do wcześniejszych wyborów i nigdy nie będzie to decyzja opozycji. A już nieuchwalenie budżetu w roku poprzedzającym nie jest w Polsce niczym niezwykłym, więc przekaz swoim mocodawcom, żeby wymyślili coś lepszego. Może się też w takim razie odnieś to swojego #!$%@? nt. "spontaniczności". Rozumiem, że uważasz też, że marszałek Kuchciński jest w zmowie z opozycją?