Wpis z mikrobloga

@adrix: Bitcoin zawsze jest drogi. Nie pamiętam by ktoś jeszcze z "ekspertów" mówił, że jest tani :)
Drogi był przy 1000zł za 1 BTC, przy 1800zł jak i przy 3000zł. - zawsze. Śmieszne, że tym samym "ekspertom" zaciska dupę jak widzą 3400zł za 1 BTC ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@MelomanBTC: kupowałem i będę kupował na każdym poziomie co nie znaczy, że jest dla mnie tani. Bitcoin jest i zawsze będzie drogi dla mnie bo ciągle kupuję. Całkiem jak każda inna rzecz, którą chce kupić.

Z drugiej strony biorę pod uwagę potencjał bitcoina i z tej perspektywy zawsze będzie dla mnie tani. Lubię wyobrażać sobie, że dożyję czasów kiedy wartość 1 bitcoina będzie równa 1 milion dolarów.
@BishKopt:
Te wszystkie wypowiedzi o tym jaki bitcoin jest drogi itd. przypominają mi dyskusje na ircu i forach w październiku 2013. Przy $150 ~wszyscy zgodnie twierdzili, że to już musi być koniec bańki i chwalili się sprzedażą.

Inna sprawa, że wtedy bitcoin urósł >10x w ciągu roku, więc jest to bardziej zrozumiałe.

Żeby nie było, nie mówię, że wzrośnie, bo nie wiem. Ale jak ktoś naprawdę wierzy, że spadnie, to przecież
@MelomanBTC: Z jednej strony racja, ale nadmierny optymizm to przesada. Pamiętam jak pod koniec 2013 spece przekonywali do zakupu po 1100$, bo "w ciągu kilku miesięcy będzie po 10 tys.", ci co wtedy kupili jeszcze nie odrobili straty. Zresztą tak daleko nie trzeba szukać - niecałe pół roku temu BTC był tańszy o niecałe 5% w porównaniu do obecnego kursu.
@BarteckR: Nie napisałem do końca swojej wypowiedzi, szkoda że nie mogę jej edytować. Ogólnie hurraoptymizm jak i wieczne wieszczenie spadków to postawa idioty i chodzi mi tylko i wyłącznie o to by nie wpadać w żadną z tych skrajności.
@BishKopt: Od dwóch lat mamy niemal że liniowy wzrost. Pamiętam jak doszedł do 2k i wszyscy tu mówili, że teraz spadnie, bo jest drogi. Pamiętam jak mówili to samo przy 3k, bo jest drogi i teraz musi spaść. Nie wiem na jakiej podstawie ktoś dochodzi do takich wniosków.

Pamiętam też jak był płacz, przy 2k, czemu nie kupili przy 1k zł. Teraz narzekają, że nie kupili jak było po 2k. No
@MelomanBTC: ja jestem i zawsze będę optymistą i mam w dupie wszystkich i to co inni myślą. Ja tam wiem swoje, jestem idnywidualistą, zawsze chodziłem swoimi ścieżkami a kolectywizmem, instynktem stadnym czy jak to nie nazwać brzydzę się u ludzi. Co też nie znaczy, że nie potrafię robić czasem kasy na tych ludzkich zachowaniach.
Drogi był przy 1000zł za 1 BTC, przy 1800zł jak i przy 3000zł. - zawsze. Śmieszne, że tym samym "ekspertom" zaciska dupę jak widzą

@BishKopt: тише едешь, дальше будешь