Wpis z mikrobloga

Sejm uchwalił ustawę o likwidacji gimnazjów, wydłużeniu nauki w liceum i szkołach zawodowych. Zwłaszcza o tej ostatnie szkole mówili, że poprawi się na lepsze nauczanie w zawodzie, będzie więcej fachowców itp. Tymczasem praktyczny egzamin na E18 będę musiał pisać na papierze, bo minister zabrał pieniądze żeby dać brajankowi i dżesice po 500zl. Dobra zmiana w formie. Dziękujemy!

#dobrazmiana #zalesie #pis #hipokryzja
  • 8
  • Odpowiedz
@PrzegrywWykopek: A co w tym śmiesznego/bekowego kekowego czy jak to się mówi?
Po zawodówce nie może być fachowca elektryka/spawacza/mechanika czy jakiegoś innego zawodu? Przynajmniej ci ludzie coś umieją a nie to co jakieś łajzy po klasach humanistycznych/filmowych/policyjnych czy innych gówno szkółkach.
  • Odpowiedz
@abiT: powiedz to mi, gościowi który kończył czołowe polskie technikum i jestem bezrobotny. i nie, nie byłem słabym/przeciętnym uczniem, tylko dobry
@pogodnywedrowiec: to że gówno, a nie fachowiec wyjdzie po takiej szkole. chociaż podejrzewam że więcej wyniesie się po zawodówce niż technikum
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@PrzegrywWykopek To się nazywa zaradność życiowa a raczej jej brak. Po za tym jak wszyscy masowo idą po liceum na studia to potem dostają nic nie warty papierek bo poziom jest niski.
  • Odpowiedz
@PrzegrywWykopek: Zależy od człowieka. Znam ludzi bo zawodówce/technikum którzy lubili to co robią i nigdy nie narzekali na brak pracy/pieniędzy. A są też tacy co ani pracy ani pieniędzy. Ale to tak samo jest ze studentami jedni już gdzieś w trakcie studiów zakręcą się przy jakiś projektach, pracy w branży i potem zaczynają od razu z 3-4k na dzień dobry a są też po takich samych studiach co nie mogą
  • Odpowiedz