Aktywne Wpisy

foullyCE +1307
Ku przestrodze.
Wracam sobie spokojnie prawym pasem do domu, a tu nagle skręca prosto we mnie młoda dziewczyna w skodzie. Dałem po hamulcach i odbiłem w prawo, zeby uniknac zderzenia. Niestety prawym kolem uderzylem mocno w wysoki krawężnik. Uslyszalem glosne metaliczne jebniecie, wiec jade za skoda i trabie, zeby sie babka zatrzymala, ale mnie olała. Na skrzyżowaniu opuszczam szybę, żeby jej powiedziec, ze musimy zjechac na pobocze i wtedy wlasnie caly na
Wracam sobie spokojnie prawym pasem do domu, a tu nagle skręca prosto we mnie młoda dziewczyna w skodzie. Dałem po hamulcach i odbiłem w prawo, zeby uniknac zderzenia. Niestety prawym kolem uderzylem mocno w wysoki krawężnik. Uslyszalem glosne metaliczne jebniecie, wiec jade za skoda i trabie, zeby sie babka zatrzymala, ale mnie olała. Na skrzyżowaniu opuszczam szybę, żeby jej powiedziec, ze musimy zjechac na pobocze i wtedy wlasnie caly na

chodznapole +18
Rodzice małych dzieci, zastanówcie się do jakiej szatni zaprowadzacie dziecko xdD
Jestem sobie na obiekcie w którym jest sauna/siłka/basen. Szatnie damskie i męskie. Przed sauną śmigam pod prysznic i jak to w męskiej szatni biegam sobie z fiflokiem na wierzchu. A tutaj do szatni wchodzi ojciec z córką(na oko z 7 lat) xD macie wy mózg i potraficie go używać? Córkę? Do męskiej szatni? xD Kraina parówek a tam młoda dziewczynka? No
Jestem sobie na obiekcie w którym jest sauna/siłka/basen. Szatnie damskie i męskie. Przed sauną śmigam pod prysznic i jak to w męskiej szatni biegam sobie z fiflokiem na wierzchu. A tutaj do szatni wchodzi ojciec z córką(na oko z 7 lat) xD macie wy mózg i potraficie go używać? Córkę? Do męskiej szatni? xD Kraina parówek a tam młoda dziewczynka? No
![Przejazd nieistniejącą linią kolejową nr 34 w 1979 roku [HD/AI upscaled]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/5b6e1aa04eec3f37a413e0dd91789580415ca517d2250a79d0f8d3388f606a5f,q80.jpg)

jest dwóch producentów - jeden robi jeden element, drugi dwa
dwóch konsumentów - jeden odczytuje jeden element, drugi dwa
mam jakąś kolejkę FIFO powiedzmy 10 elementową i mam nie pozwolić na jej przepełnienie/spadnięcie liczby elementów poniżej 4.
Zrealizować to muszę na monitorze, mam od wykładowcy jakąś prostą klasę monitora, condition variable i semaphore. Jednak moim problemem jest wymyślenie algorytmu według którego program ma działać. Nie mogę dopuścić do zagłodzenia, ani zakleszczenia. W tradycyjnym problemie producent-konsument używa się dwóch zmiennych warunkowych, które dbają o nieprzepełnienie/nie-opustoszenie kolejki. Jednak w tym przypadku to nie zda egzaminu, bo mogę ściągać/dodawać po 2 elementy. Jak rozwiązać ten problem? Myślałem o tym, żeby; jak załóżmy producent A doda element to powinien sprawdzić ile jest elementów i jeżeli jest miejsce na kolejne 2 to powinien obudzić producenta B, no i jak jest powyżej 4 to powinien obudzić odpowiednio konsumentów. Jednak to nie zdaje egzaminu, zakleszcza mi się to wszystko. Wydaje mi się, że ten kierunek rozumowania również jest błędny. Jakieś tipy? Żeby była jasność, nie oczekuję że ktoś za mnie o-----e zadanie domowe, jedynie potrzebuję jakiejś dobrej wskazówki.
Komentarz usunięty przez autora