Otworzyłem dziś kolejne 121 paczek z MSOG i dostałem 4 legendy co daje średnią 1leg/30,25 paczki. Za pierwszym razem otwierałem 138 paczek i dostałem 5 legend co daje średnią 1leg/27,6 paczki. Sumarycznie na 259 otworzonych pakietów dostałem 9 legend co daje 1leg/28,77 paczki. Wiem, że co 40 paczek jest gwarantowana legenda, ale do tej pory moja średnia wynosiła ok 1leg/20 paczek, mam wrażenie że Blizz coś "poprawił" w algorytmie, bo nagle drop legend spadł u mnie prawie o 50% z 1 legendą na 30 paczek. A jaką Wy mieliście średnią? Może to tylko ja mam takie szczęście. #hearthstone
@GotchaWRC: No tak ale pytanie jak było dalej, kiedy poleciała kolejna:) Na takiej małej próbie ciężko coś wywnioskować @kotvi: kupiłem na amazonie.de 3x40 za coinsy bo jest przystępna cena, pozostałe za golda w grze
@kotvi: to dość skomplikowane bo kupiłem coinsy jak była promocja 10000 za 38,5€ z okazji gamescomu, także mnie 40 paczek kosztowało ok 56zł, obecnie możesz kupić za 2x tyle jeśli kupisz 10000 coinsów za 77€ (dokładnie możesz mieć za to 124 pakiety)
@MaxDamage: 1. Bo szansa na drop legendy to rzeczywiście jest 1 na 20 paczek. Średnio. Statystycznie. Tylko ludzie nie rozumiejący tego (bądź wyjątkowo pechowi) sieją panikę z pity timerem i przedkładają go ponad prawdopodobieństwo gadając ciągle o 40 paczkach ( ͡°͜ʖ͡°)
2. Ja otworzyłem 97 paczek i dostałem 5 legend. Znajomy otworzył 50 i dostał 3 legendy.
@MaxDamage: Otworzyłem 66 paczek, wszystko kupiłem za golda i dostałem jedna legende dla maga - Inkmaster Solia. Jestem zawiedzony w #!$%@?, blizzard ty bulwo #!$%@? oddawaj moje legendy!!!!
@Maskow: Dlatego spytałem o wrażenia pozostałych szczególnie osób które otworzyły tych paczek +100, najwyraźniej z tego co widzę nie miałem po prostu szczęścia, ale takie są moje subiektywne odczucia o dropie legend @Elaviart: jak byś przeczytał więcej niż 1 linijkę to byś wiedział, że piszę o 259 paczkach, nawet i to marna próba dlatego pytam pozostałych Mirków jak u nich to wyglądało, a Blizzard grzebał w algorytmie choćby
@MaxDamage: ja otworzyłem 104 paczki i w nich 9 legend. Algorytm jest taki ze na 40 paczek MUSISZ złapać co najmniej jedna legendę. Natomiast mozesz oczywiście mieć ich wiecej
Wiem, że co 40 paczek jest gwarantowana legenda, ale do tej pory moja średnia wynosiła ok 1leg/20 paczek, mam wrażenie że Blizz coś "poprawił" w algorytmie, bo nagle drop legend spadł u mnie prawie o 50% z 1 legendą na 30 paczek. A jaką Wy mieliście średnią? Może to tylko ja mam takie szczęście.
#hearthstone
@kotvi: kupiłem na amazonie.de 3x40 za coinsy bo jest przystępna cena, pozostałe za golda w grze
1. Bo szansa na drop legendy to rzeczywiście jest 1 na 20 paczek. Średnio. Statystycznie. Tylko ludzie nie rozumiejący tego (bądź wyjątkowo pechowi) sieją panikę z pity timerem i przedkładają go ponad prawdopodobieństwo gadając ciągle o 40 paczkach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
2. Ja otworzyłem 97 paczek i dostałem 5 legend. Znajomy otworzył 50 i dostał 3 legendy.
3. Nasze próbki są i tak zbyt małe aby
@Elaviart: jak byś przeczytał więcej niż 1 linijkę to byś wiedział, że piszę o 259 paczkach, nawet i to marna próba dlatego pytam pozostałych Mirków jak u nich to wyglądało, a Blizzard grzebał w algorytmie choćby