Wpis z mikrobloga

Mirki, kupiłem telefon u Goldwaya, wysyłka "seller's shipping method". Telefon dostałem po dwóch tygodniach i do tego taka informacja."Due to shipping delays,please extend delivery date by 30 days" Problem tylko, że telefon jest prezentem na urodziny 28.12 i przed tą datą nie chcę otwierać pudełka i sprawdzać czy wszystko ok. Sprzedawca nie zgodził się jednak na wydłużenie okresu i napisał: sorry friend,we can't extend that time,please check phone first,the phone box has been opened,you can open phone to check,please contact us if any question.
thanks

Czy faktycznie jestem zobligowany do potwierdzenia odbioru dostarczenia i tym samym później nie mam możliwości reklamacji po 30 dniach? Co jeśli np. nie potwierdze odbioru wogóle?
#aliexpress #goldway
  • 11
  • Odpowiedz
@milosnikgzanek: ale mi zawsze pudelka przychodziły bez żadnej folii.
Delikatnie otwórz i po problemie. W razie czego powiesz ze otwierales żeby sprawdzić czy działa. Myślę że ta osoba zrozumie i nie będzie problemu
  • Odpowiedz
support zaproponował otworzyć spór jeśli po kontakcie od nich sprzedawca nie będzie chciał przedłużyć ochrony
@haddopna: otworzyć i sprawdzić mogę, ale nie będe tego użytkował w ukryciu przez 15 dni a w tym czasie mogę jeszcze założyć spór
  • Odpowiedz