Wpis z mikrobloga

Mirki- wiedźmini, mam kilka pytań dotyczących rozgrywki w #wiedzmin3:

1. Jestem po bitwie o Kaer Morhen, dużo jeszcze zostało mi gry w podstawce?
2. Mam 28 level, więc niebawem będę mógł rozpocząć zabawę w dodatki. Bardziej opłaca się przerwać zadania z podstawki i zacząć zadania z dodatków prosto z gry, czy skończyć podstawkę i zacząć dodatki każdy z osobna?

SPOILER:

#wiedzmin #witcher #witcher3
  • 17
  • Odpowiedz
@Porucznik_Borewicz07: No po skończeniu wątku głównego z fabuły po prostu zamykasz questa, normalnie potem latasz po świecie. Nie wiem czy o to ci chodzi, ale tak po zakończeniu głównego wątku możesz normalnie sobie wsiąść na Płotkę i ruszyć w stronę questów z dodatku i tym sposobem uruchamiasz linie fabularną dodatku.
  • Odpowiedz
@Porucznik_Borewicz07: Jedne tak, jedne nie. W wątku fabularnym w końcu dojdziesz do takiego momentu gdzie gra się zatrzyma i wyskoczy ci okienko, że doszedłeś do przełomowego punktu w grze i niektóre zadania poboczne od tego momentu nie będą mogły być wykonane. Lepiej robić zadania pobocznie zgodnie z levelem. O ile pamiętam to różnica może być 5 levelowa. Czyli jak masz 20 level i questa na 15 level to zrób go
  • Odpowiedz
  • 0
@Lonilele tak, tak. Wyskoczyło to podczas misji na wyspie mgieł. Ale straciłem jedynie możliwość wykonania zadania "miecz Berengara". Dzięki, kumplu! W takim razie skończę podstawkę, wskakuję na Plotkę i zaczynam zadania główne z dodatków. ;)
  • Odpowiedz
@Porucznik_Borewicz07:
Zadanie z mieczem berengara anulowało Ci dlatego, że

a tak resztę zadań pobocznych będziesz mógł spokojnie robić po wykonaniu wątku fabularnego. Później w dodatku "Krew i wino" chyba tylko jedno zadanie będzie anulowane po wykonaniu głównego wątku

• Odpowiedz