Aktywne Wpisy
raul7788 +318
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mam problem z #seks w nowym związku. Jesteśmy razem od 4 miesięcy. Rozmawialiśmy, żeby zacząć już współżycie. Problem jest taki, że jak rozmawiamy, to ona mówi, że ona chce uprawiać seks, ale ja nie inicjuję. Ja z kolei uważam, że po niej nie widać, że w ogóle chce seksu i nic nie inicjuje. Tak jej powiedziałem. W ten sposób tak sobie rozmawiamy, że oboje chcemy, ale nic się nie
Mam problem z #seks w nowym związku. Jesteśmy razem od 4 miesięcy. Rozmawialiśmy, żeby zacząć już współżycie. Problem jest taki, że jak rozmawiamy, to ona mówi, że ona chce uprawiać seks, ale ja nie inicjuję. Ja z kolei uważam, że po niej nie widać, że w ogóle chce seksu i nic nie inicjuje. Tak jej powiedziałem. W ten sposób tak sobie rozmawiamy, że oboje chcemy, ale nic się nie
Armenia. Góra Ararat i klasztor Chor Wirap (Khor Virap)
Sprostowanie:
Armenia to tak w zasięgu tej niziny jest. Ararat jest już w Turcji w całości. Co gorsze, nie ma aktywnych przejść granicznych pomiędzy Armenią i Turcją, wszystko przez ich historię (Rzeź Ormian). Góra Ararat jest symbolem Armenii i ważnym miejscem w ich prawosławnym kościele.
Na obszarze Armenii jest natomiast inny wygasły wulkan o podobnej nazwie: Aragac, który ma ponad 4000m wysokości, ale nie jest tak wybijający się na tle
Komentarz usunięty przez autora
Drogi w Armenii i Gruzji to miejscami jakiś dramat był. Kia Rio z wypożyczalni miała kompletnie obite podwozie po moim tripie.
Następny wyjazd jednak to zdecydowanie dobre 4x4, a nie zwykły sedan.
@swlabr: Historia nie pomaga ale jednak powodem zamknięcia była z tego co wiem wojna Armenii z Azerbejdżanem o Górski Karabach.
To pochwal się jeszcze jak ci się udało zamienić w człowieka.
Faktycznie oficjalnie wygląda to tak jak napisałeś, nie sprawdziłem, mój wniosek napisałem po rozmowach z lokalsami, taka opinia jaką przedstawiłem była dla nich jednoznaczna. Oni się tam nie lubią bardzo od pokoleń i brzmiało jakby szukali pretekstu do zamknięcia granic wręcz.