Aktywne Wpisy
cebulowyInwestor +17
Wielu z was tutaj powtarza, że giełda jest lepszym pomysłem niż nieruchy jeśli planujemy uchronić oszczędności przed inflacja.
Ale w co ma wejść przeciętny Janusz który kompletnie nie zna się na inwestowaniu?
Załóżmy, że myslimy o inwestowaniu dlugoterninowym, 5lat, 10lat i dłużej i ma już cos w EDO, wiec może zagrać ryzykowniej.
ETF? Fundusze? Jakie?
Na giełdzie też jest koniuktura, czy teraz jest dobry moment, żeby czekać czy wejść na giełdzie?
Czy
Ale w co ma wejść przeciętny Janusz który kompletnie nie zna się na inwestowaniu?
Załóżmy, że myslimy o inwestowaniu dlugoterninowym, 5lat, 10lat i dłużej i ma już cos w EDO, wiec może zagrać ryzykowniej.
ETF? Fundusze? Jakie?
Na giełdzie też jest koniuktura, czy teraz jest dobry moment, żeby czekać czy wejść na giełdzie?
Czy
EmDeCe +272
Jakiś janusz biznesu sprzedaje kindla na olx za grosze. Podejrzana sprawa, zwłaszcza, że bez pudełka i ładowarki, ale #cebuladeals twardo, Polakowi to nie przeszkadza.
No to się ustawiłem z typem na 19. W międzyczasie tuptup idę na stronę amazona i wchodzę na ich czat z obsługą klienta. Będzie przypał, myślę powiedzą polaku robaku od nas kupuj, a nie od jakichś polaków złodziei. A tu nie, typek mnie kroczek po kroczku instruuje jak mogę sprawdzić, czy nie kradzione, mówi spoko spoko ziomek, dzwoń do typa i bierz numer seryjny, ja tu poczekam i ci sprawdzę. No miodnie.
Już mam dzwonić do janusza, a tu sms, że ktoś mu chce dać 50 zyko wincyj i że jak chcę to mi sprzeda za wincyj.
#januszebiznesu #polska #zalesie #kindle #amazon
Komentarz usunięty przez autora