Wpis z mikrobloga

Tl;dr janusze biznesu to ciota i penis, a amazon to najlepsi kumple na zawsze.

Jakiś janusz biznesu sprzedaje kindla na olx za grosze. Podejrzana sprawa, zwłaszcza, że bez pudełka i ładowarki, ale #cebuladeals twardo, Polakowi to nie przeszkadza.
No to się ustawiłem z typem na 19. W międzyczasie tuptup idę na stronę amazona i wchodzę na ich czat z obsługą klienta. Będzie przypał, myślę powiedzą polaku robaku od nas kupuj, a nie od jakichś polaków złodziei. A tu nie, typek mnie kroczek po kroczku instruuje jak mogę sprawdzić, czy nie kradzione, mówi spoko spoko ziomek, dzwoń do typa i bierz numer seryjny, ja tu poczekam i ci sprawdzę. No miodnie.
Już mam dzwonić do janusza, a tu sms, że ktoś mu chce dać 50 zyko wincyj i że jak chcę to mi sprzeda za wincyj.

#januszebiznesu #polska #zalesie #kindle #amazon
  • 11
  • Odpowiedz
@parasituss: tylko bogatych stać żeby oszczędzać, tym bardziej jak oglądasz niepewny sprzęt. Kupisz takie coś, ktoś zgłosi zaginięcie tydzień po zakupie i masz przycisk do papieru za 300zł.
  • Odpowiedz
  • 1
@dymel rozumiem twoją argumentację. Dlatego nie skorzystałem z oferty janusza. Ta stówka była warta świeczki i sprawdziłbym sprzęt na tyle, na ile jestem w stanie. Nie rzuciłem się na ślepo, podjąłem ryzyko i zabezpieczyłem się na tyle na ile mogłem. Jakbym miał w tej chwili więcej dostępnych środków to wiadomo że bym się nie #!$%@?ł w tańcu. Wolałbym, żeby ten hajs trafił do amazona, bo robią kawał dobrej roboty.
  • Odpowiedz