Wpis z mikrobloga

W nocy radio COPE poinformowało, że Cristiano Ronaldo opowiedział po derbach w szatni kolegom, iż Koke nazwał go pedałem. Tę samą informację przekazało dzisiaj radio SER. Dziennikarze tej rozgłośni nie wchodzili w szczegóły i nie przytaczali dialogów piłkarzy Realu Madryt, ale podkreślono, że Portugalczyk potwierdzał po spotkaniu, iż tego dotyczyło jego starcie z rywalem.

Przypomnijmy całą rozmowę jaką przedstawiono w COPE:

Cristiano: Koke nazwał mnie pedałem.
Piłkarz Realu: Że co?
Cristiano: „Jesteś pedałem”, tak mi powiedział.
Piłkarz Realu: Naprawdę tak powiedział?
Cristiano: Odpowiedziałem mu: „Jeśli spotkamy się w Madrycie, zobaczysz, co zrobię".
Piłkarz Realu: A co mu zrobisz?
Cristiano: Nic. Co ja mu mogę zrobić?

Do szatni wszedł wtedy inny zawodnik:

Piłkarz Realu #2: Ale kto tak mówił? O kogo chodzi?
Cristiano: Koke. Nazwał mnie pedałem. Odpowiedziałem mu: „Ta, ta, jestem pedałem, tak, ale pełnym hajsu, ciulu”.

Po krótkim czasie Ronaldo miał dorzucić: „On nazywa mnie pedałem, a przez trzy lata miał [gest walenia pięścią w dłoń] problem z dupskiem w Lidze Mistrzów. Chcą wygrać z BBC dupskiem”.

Dzisiaj radio SER dodało, że stowarzyszenie Arcópoli wystosowało do La Ligi pismo z prośbą o przeprowadzenie śledztwa w sprawie „rzekomych obelg homofobicznych w kierunku Cristiano”. Ta organizacja broni praw grupy LGBT (skrótowiec odnoszący się do lesbijek, gejów, osób biseksualnych oraz osób transgenderycznych jako do całości). Stowarzyszenie wysyła wyrazy sympatii i wsparcia dla gwiazdy Królewskich, a przy tym wierzy, że Koke zostanie ukarany, jeśli potwierdzi się jego zachowanie. Arcópoli w piśmie przypomina Prawo 19/2007 z 11 lipca, które mówi o braku tolerancji w sporcie.

„Cristiano Ronaldo z Realu Madryt cierpi przez homofobiczne ataki na różnych stadionach, a odpowiedzialni nie są karani. Taka sytuacja nie może trwać dalej. Ani piłkarze, ani kluby nie wydają się nadawać temu zbytniej wagi, gdy są to przestępstwa związane z nienawiścią do grupy LGBT i uwłaczają godności każdego zawodnika, który nie jest uznawany przez kibiców za heteroseksualnego. Prosimy o większe zaangażowanie klubów, La Ligi i Federacji wobec ciszy w tym temacie”, czytamy w komunikacie organizacji.

Mam nadzieję że odpowiednie organy dojadą tego pieprzonego homofoba, zastanawiam się jakim prawem ten śmieć został powołowany na poprzednie Euro a Isco który go zmiażdżył w derbach nie, brak słów ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#realmadryt #lgbt #pilkanozna #mecz #bekazpodludzi #patologiazewsi