Wpis z mikrobloga

#kryptowaluty

Mam Panowie pewien pomysł - ale jak na razie nie miałem odwagi wcielić go w życie.

Początkowo nie miało to mieć związku z światem kryptowalut - ale ostatnio dumam nad możliwościami crodfundingu np na bazie ETH. Generalnie projekt ma szansę zwojować nie tylko Polskę ale również za granicę.
Są to typowo usługi typu usługobiorca - usługodawca. Generalnie całość strony jest gotowa i działająca.

Jest Panel zaawansowany bardzo dla administratora.
Jest Panel dla użytkownika typu pierwszego
Jest Panel dla użytkownika typu drugiego

Jako że nie miał być to projekt pod tokeny i krypto waluty to projekt jak najbardziej działa z polskim FIATEM i płatności są już zautomatyzowane.

Ale ostatnio wpadłem na pomysł by spróbować sił w croudfundingu - i w tym celu uruchomieniu np tokenu ETH który byłby narzędziem płatniczym w tym portalu.

Piszę tutaj ogólnikowo bo nie chcę zdradzać na forum o co tak naprawdę chodzi.
Narazie w cały projekt i budowę strony dałem nie całe 12000 PLN - programiści działali od podstaw precyzyjnie wg mojego wykazu prac i funkcjonalności.
Generalnie programiści którzy się tym zajęli że pracowało im się bardzo dobrze ponieważ moja specyfikacja prac była bardzo fajnie zrobiona i była bardzo precyzyjna. W specyfikacji opisałem i omówiłem każdy nawet najmniejszy szczegół wymagany przeze mnie. Dlatego sam portal, jego mechanika, i oprogramowanie logiczne jest po prostu PRECYZYJNE !

Teraz Panowie co potrzebuję:
1. Potrzebuję osobę związaną z krypto z znajomością bardzo dobrą języka angielskiego
2. Potrzebuję programistę który jest obeznany bardzo dobrze z programowaniem ETH i kwestiami dotyczącymi tokenów
3. Potrzebuję grafika - dobrego w marketingu - który uruchomił by działania marketingowe - tutaj też wymagany angielski
4. Gdy już się do mnie zgłoszą odpowiednie osoby - chciałbym spotkać się na małe spotkanie biznesowe
gdzie omówilibyśmy wszystkie
- za i przeciw
- zalety i wady projektu
- omówienie zasięgu projektu terytorialnie - np Europa - czy może globalnie
- podpisanie odpowiednich umów i zasad naszej współpracy
- omówienie zasad wydatkowania pozyskanych środków z croudfundingu
- omówienie podziału udziałów w projekcie

Podsumowując wszystko jest i działa ale w połączeniu z PLN -- aktualnie strona jest na serwerze wewnętrznym i nie jest udostępniona publicznie. Podczas testów działała poprawnie i bez absolutnie żadnego błędu.

Zainteresowane poważne oferty proszę kierować na PW

Liczę na partnerską współpracę na zasadzie pełnego zaufania no i kto wie, może odniesiemy sukces !
  • 24
@Amelek: ja mam inne pytanie, skąd miałeś kasę na programistów jak systematycznie utapiasz swoje oszczędności w kryptowalutach? :D

@H4ctor: Amelek po to chce to zrobić, żeby wydoić kasę z naiwniaków podczas ICO, to przecież jasne. ( ͡º ͜ʖ͡º)
On nie ma żadnego projektu, ma jedynie jakiś pomysł i to wszystko. To co podał to zarys, szkic, na 5 minut z długopisem na kolanie podczas przerwy
Czasem utapiam a czasami zyskuję jak każdy z nas :)

@Amelek: tak przy okazji jak tam Twój zcrash w momencie pisania tego wpisu właśnie straciłeś na nim 10x. Przypomnę nie zorientowanym, że zakupiłeś się za 0.9BTC a teraz stoi po 0.009BTC.
dzisiaj rynek jeszcze zweryfikował 0.085 a za 3 lata to pewnie tego shita już nie pędzie wcale

@pawlo74: czy nie będzie to nie sądzę. Ale myślę że jeszcze spadnie przynajmniej o 3 zera w dół
Powiem Ci że zacząłem się interesować konkretnymi projektami które wnoszą coś indywidualnego i świeżego.
Czyli np: GOLEM, ETH - obserwuję, ETC - raczej nikłe szanse na wybicie się, bo to ciągle tylko kopia która nigdy nie
@Amelek: po co komu te shity? Zrozum, że to jest utrudnianie sobie życia, ludzie porzucą to gówno w przyszłości, To więcej niż pewne. Zostanie może kilka w najlepszym wypadku. Piszę Ci o tym bo wiem, że majątek wydałeś i dalej wydajesz na to gówno. Pewnie masz ich dziesiątki różnych. Ci co tu o tym piszą w ten sposób zarabiają na takich jak Ty. Rób co chcesz, to Twoje pieniądze i Twoje
@pawlo74: ZCASH tak jak mówiłem sprzedałem na szczęście w okolicy 0,9 btc. Ja generalnie jestem przeciwnikiem anonimowych transakcji. uważam że wszelkiego rodzaju darknety polegną z kretesem. Niestety a może na szczęście finanse muszą być przejrzyste by były w szerokim świecie akceptowalne.
@Amelek: gówno prawda. Darknety to podstawa ekonomii. Nie będzie tylko tych shitów. Mam na myśli te wszystkie alty, które trzymasz anonimowe i nie anonimowe w nadziei, że kiedyś urośnie tak jak nav. Nav to był wyjątek od reguły, która mówi, że alty wymrą.
@pawlo74: ale ja nie trzymam zcash w zasadzie obecnie żadnego dark alta nie trzymam ani nav ani dark. Trzymam AMP od dawna, będę dokupował najbliższe dwa lata GOLEm jeśli tylko będzie w tej cenie co teraz to co miesiąc 1000zł daję na GOLEM, będę skupował projekty które wnoszą coś nowego coś czego nie opłaca się innym skopiować.
@Amelek: Jeśli dobrze cię zrozumiałem i chodzi ci platformę crowdfunding, opartą na smart contractach. To już dawno jest coś takiego na BURST. Zrealizowane zostało zanim eth wyszedł na światło dzienne. Określasz sobie cel crowdfundingu, wpisujesz kwotę jaką chcesz uzbierać i na jaki adres na być wypłacona kwota, Kwota zostanie wypłacona tylko wtedy jeśli zostanie uzbierana w całości bądź więcej. Jeśli cel nie zostanie osiągnięty, krypto wraca do portfeli wpłacających. Jeśli masz
@m00n: z pewnością odezwę się do Ciebie w tej sprawie - póki co zgłosił się do mnie jeden programista. Najpierw chciałbym się spotkać byśmy wspólnie omówili szanse tego projektu. Generalnie nie jestem tutaj nastawiony na zysk a raczej na sfinalizowanie projektu by poprawnie był zaimplementowany do tokenu ETH.
@m00n: jemu chodzi tylko o wydojenie kasy, on cały czas wtapia na crypto i pewnie ma długi. Zobaczył golema i dostał podniety, że przecież dość łatwo jest zrobić tokena na ETH więc chce zrobić jakiś niby projekt, który wymyślił ze 2 dni temu, a cel jest jeden: sprzedać tego crapa i zawinąć kaskę.
@Wymazywanie i mylisz się bo nie jest to ani łatwe ani stosunkowo łatwe. A wręcz trudne i wymagające sporego przygotowania. Myślę że jak zbiore zespół to w dwa lata uruchomimy ICO. A jak na tym zarobie to tym lepiej. To oczywiste że skoro tworzę projekt to po to by przy okazji zarobić i wydać świetny produkt końcowy.
@Wymazywanie: Troszeczke przesadziłeś z tym że GOLEM stosunkowo łatwo zdobył finansowanie. nie nie mój drogi. Oni zdobyli finansowanie ponieważ nie jest tajemnicą poliszynela że Polscy programiści należą do czołówki jeśli chodzi o wiedzę i umiejętności. I zdobycie tych środków wymagało naprawdę przeogromnej pomysłowości oraz wymaga przeogromnej wiedzy. To rewolucyjny projekt który z całą pewnością ma przeogromną szansę odnieść światowy sukces.

To że chcę zrealizować swoje marzenie to źle? Dlaczego doszukujesz się
@Wymazywanie nie sądzę że masz rację. Nie znasz mojego projektu i nie poznasz.

@Amelek: I nawet nie chcę. :-) Jak będzie zawierał Twoje cechy charakteru, to duuuży krzyżyk na drogę każdemu kto w to włoży złamanego satoshi albo będzie z Tobą w jakikolwiek sposób współpracował. :)
Mimo wszystko - powodzenia! :)